pmlody

Pionier e-mobilności
SHOKZ OPEN RUN lub nowszy model. Akurat dwa rozmiary z tym że te mniejsze (damskie) kupiłem gdzieś w UK.

Ok 600 - 700zł.
Zaletą nie wypadają z uszu i po chwili o nich zapominam. Akurat idealne u mnie do roboty. Nie zaburzają słuchania petentów.
Nie na widzę tych dousznych zgubilem ich kilkanaście
Jedna z wielu renenzji itp.
Namówiłeś. Zamówione.

Michal

Moderator
witajcie, mam teske longrange'a od kilku dni. i :

1. nie dziala mi ostrzeganie, i samosterowanie kierownicy kiedys zjezdzam z pasa ruchu. Autopilot mam wlaczony. Kalibracje kamery byly zrobione zaraz po odbiorze. Zreszta na ekranie autowidzi przerywane linie pasów ruchu i nie reaguje wcale na zmiane. Ktos wie co to moze byc?
  2. chcialbym wylaczyc odzyskiwanie energii po puszczeniu pedalu gazu, nie ma chyba w ostatnim sofcie tego przycisku co nie?
  3. tryb sport, to rozumiem tylko w performance prawda? :( mam tylko chill i standard do wyboru
Chyba musisz poczytać instrukcje, bo wygląda na to, że nie masz pojęcia co się dzieje w Twoim aucie ;)
Mi się nawet nie chce odpowiadać, bo więcej dobrego wyniknie z tego jak sam znajdziesz tę informację :D

rawier

Posiadacz elektryka
Sam sobie odpowiem, chyba przejazd przez kilka krajow cos zablokowal. Po restarcie auta wszystko wrocilo do normy.
A swoja droga przydal mi sie w podrozy sznurek naprawczy do opon :) w Serbii okazal sie zbawienny.
rozumiem, że trybuszon z ostatniego zdjęcia posłużył po skończonej naprawie do otwarcia lokalnego wina o wspaniałym bukiecie, zakupionego w najbliższej serbskiej winnicy 🤣😂🤣

krzyss

Pionier e-mobilności
rozumiem, że trybuszon z ostatniego zdjęcia posłużył po skończonej naprawie do otwarcia lokalnego wina o wspaniałym bukiecie, zakupionego w najbliższej serbskiej winnicy 🤣😂🤣

Nie mialem czym tej sruby wyjąć :) a korkociąg miał też otwieracz do piwa i był jak znalazł.
Swoją drogą ta śruba ma z 8cm... śmiesznie bo usłyszałem takie PUK z dziwnym dźwiękiem, ale mówie może coś się od opony odbiło. Za chwile przyspieszyłem do 100km/h i słysze puk, puk, puk... i już wiedziałem co jest zgrane.

Stwiedziłem że albo sam naprawie na autostradzie, albo dzwonie po assistance jak się nie uda, ale się udało. Przejechałem na naprawionej oponie ponad 1400km.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Chyba musisz poczytać instrukcje, bo wygląda na to, że nie masz pojęcia co się dzieje w Twoim aucie ;)
Mi się nawet nie chce odpowiadać, bo więcej dobrego wyniknie z tego jak sam znajdziesz tę informację :D
@Michal nie bądź taki pomóż koledze. Ja należę do tej mniejszości co czytają instrukcje i też wkurzają mnie zapytania na forach gdzie są odpowiedzi na konkretne pytania.

gim-kg

Pionier e-mobilności
witajcie, mam teske longrange'a od kilku dni. i :

1. nie dziala mi ostrzeganie, i samosterowanie kierownicy kiedys zjezdzam z pasa ruchu. Autopilot mam wlaczony. Kalibracje kamery byly zrobione zaraz po odbiorze. Zreszta na ekranie autowidzi przerywane linie pasów ruchu i nie reaguje wcale na zmiane. Ktos wie co to moze byc?
  2. chcialbym wylaczyc odzyskiwanie energii po puszczeniu pedalu gazu, nie ma chyba w ostatnim sofcie tego przycisku co nie?
  3. tryb sport, to rozumiem tylko w performance prawda? :( mam tylko chill i standard do wyboru
1. Masz na pewno włączonego autopilota? Dwie niebieskie linie po obu stronach samochodu na ekranie. Z instrukcji samochodu:
6208AFCE-94AB-4B0E-946F-5DF03C8C67BC.jpeg

2. Ale po co? iPedal to jedna z najfajniejszych funkcji w BEV. W Sterovanie>Jazda>Tryb zatrzymania możesz wybrać Pełzanie, Hamulec, Toczenie. Po wybraniu Toczenia samochód będzie poruszał się po puszczeniu pedału przyspieszenia swobodnie, tak jakby był włączony bieg neutralny.

3. Tryb „Sport” jest tylko w Performance, chyba że kupisz sobie „boosta”

ciastek

Pionier e-mobilności
Po wybraniu Toczenia samochód będzie poruszał się po puszczeniu pedału przyspieszenia swobodnie, tak jakby był włączony bieg neutralny.
Raczej nie. Z instrukcji:
Układ hamowania regeneracyjnego spowalnia pojazd Model 3 zawsze, gdy kierowca podczas jazdy zwolni pedał przyspieszenia. Użytkownik może wybrać, jak pojazd Model 3 powinien się zachować, gdy prędkość spadnie niemal do zera, a pedały przyspieszenia i hamulca są zwolnione. Po włączeniu położenia postojowego naciśnij Sterowanie > Pedały i układ kierowniczy > Tryb zatrzymania i wybierz jedną z opcji:
EDIT: Toczy się poniżej 10 km/h, pełza z prędkością 6 km/h.

Last edited:

SkropMe

Zadomawiam się
Czy wejdzie mi do T3 komplet kół 18 do bagażnika jak złoże fotele? Ktoś doświadczenie ma? Może jakieś zdjęcie jak się zabrał

kARPIU

Fachowiec
Sam sobie odpowiem, chyba przejazd przez kilka krajow cos zablokowal. Po restarcie auta wszystko wrocilo do normy.
A swoja droga przydal mi sie w podrozy sznurek naprawczy do opon :) w Serbii okazal sie zbawienny.
Tylko tak naprawiam koła w autach. Sznurek butylowy i jazda dalej