6a8

Posiadacz elektryka
hejka
Mam taki problem że po wrzuceniu R a później D lusterka nie zawsze wracają w odpowiednią pozycję do tego czasem po "odpaleniu" auta ustawiają się w pozycji R.
Oczywiście ustawiam i zapisuje ustawienie , i nawet jak są w złej pozycji to na ekranie "przywróć" jest nieaktywne , ale jak lekko skoryguje lusterko i dam "przywróć" wracają do dobrych ustawień. Ktoś ma pomysł co to może być?
Co to może być, to nie wiem. Ale próbowałeś restartu ( obie rolki na kierownicy ... ) ?
Ostatnio miałem taką głupawkę : z ekranu nie dało się otworzyć przedniego bagażnika, tylko z aplikacji. Reszta - OK. Po restarcie - wróciło do normy.

Kmicin

Zadomawiam się
Apropo lusterek przy R. Da się je wyregulować do jakiego momentu mają się opusczac przy cofaniu? Dla mnie trochę za nisko się opuszczają i muszę się mega schylać..

danielm

Pionier e-mobilności
hejka
Mam taki problem że po wrzuceniu R a później D lusterka nie zawsze wracają w odpowiednią pozycję do tego czasem po "odpaleniu" auta ustawiają się w pozycji R.
Oczywiście ustawiam i zapisuje ustawienie , i nawet jak są w złej pozycji to na ekranie "przywróć" jest nieaktywne , ale jak lekko skoryguje lusterko i dam "przywróć" wracają do dobrych ustawień. Ktoś ma pomysł co to może być?
walczę z lewym lusterkiem od tygodnia :) ciągle musze podnosić do góry. nie mam opcji pochylania lusterek przy cofaniu. coś czuje że profil łatwego wysiadania ma swoje ustawienia lusterek i nadpisuje moje. tak samo ostrzeganie o przekraczaniu linii pobocza mam non stop włączone mimo że już kilka razy deaktywowałem

danielm

Pionier e-mobilności
Co to może być, to nie wiem. Ale próbowałeś restartu ( obie rolki na kierownicy ... ) ?
Ostatnio miałem taką głupawkę : z ekranu nie dało się otworzyć przedniego bagażnika, tylko z aplikacji. Reszta - OK. Po restarcie - wróciło do normy.
w poniedziałek odebrałem auto z warszawy, wjeżdzam do garażu i to samo, z ekranu nie mogłem otworzyć ani przedniego ani tylnego bagażnika. zamknięcie i otwarcie auta (kłódka na ekranie) pomogło ale następnego dnia problem wrócił :) "jeżdzić i obserwować"

6a8

Posiadacz elektryka
w poniedziałek odebrałem auto z warszawy, wjeżdzam do garażu i to samo, z ekranu nie mogłem otworzyć ani przedniego ani tylnego bagażnika. zamknięcie i otwarcie auta (kłódka na ekranie) pomogło ale następnego dnia problem wrócił :) "jeżdzić i obserwować"
Gratulacje !

Bronek

Pionier e-mobilności
Cos jest dziwnego... bo mam problem z frunkiem. Z ekranu czasem nie chce otworzyć a z aplikacji czy z zegarka otwiera bez problemu. Co prawda w xie ale to podobne oprogramowanie.

6a8

Posiadacz elektryka
Sorry za offtop, ale pamiętacie może taki kawał ( mniej wiącej, bo kawalarz jestem słaby ) : samochodem jadą elektryk, hydraulik i programista.
Samochód staje, no to radzą :
- elektryk, sprawdźmy akumulator, świece, fajki ...
- hydraulik, sprawdźmy gaźnik, poziom paliwa ...
- programista, hmm wsiądźmy, wysiądźmy, otwórzmy okna, zamknijmy okna ....

Przypomniało mi się, bo trochę podobnie jest teraz, ale ze zdecydowaną przewagą operacji restart, i innych - nie znaczących ruchów, które czasami pomagają :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ojciec walił pięścią z góry. Lampy w gniazdach się zatrzęsły i elektronika ożywała...

To było na część lampy Aladyna, bo tak się ten telewizor nazywał "Aladyn" i miał nawet pilota...... na kablu .