Tani Wallbox 11kW ?

piotr88

Zadomawiam się
Hej.
Co powiecie na takiego wallboxa?
Wallbox defenzo
Cena w promocji ciekawa i normalną fakturkę można dostać. Niestety nie mogę znaleźć za wiele informacji o firmie. Czy ktoś ma doświadczenie z tym producentem?
Od razu zaznaczam że nie zależy mi na smart bajerach. W Tesli to wszystko można ogarnąć z poziomu samochodu, więc urządzenie może być maksymalnie proste.

Last edited:

Michal

Moderator
Hej.
Wallbox defenzo
Cena w promocji ciekawa i normalną fakturkę można dostać. Niestety nie mogę znaleźć za wiele informacji o firmie. Czy ktoś ma doświadczenie z tym producentem?
Od razu zaznaczam że nie zależy mi na smart bajerach. W Tesli to wszystko można ogarnąć z poziomu samochodu, więc urządzenie może być maksymalnie proste.
Nie kupiłbym wall chargera no name do auta za 200 koła.

piotr88

Zadomawiam się
Jest to jakiś argument. Też nie słyszałem wcześniej o tej firmie, ale z drugiej strony nie słyszałem też za wiele o firmie ZENCAR, a jej evse są gdzieś od czasu do czasu polecane. Stąd moje pytanie, czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą, czy to faktycznie no name.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
no name do auta za 200 koła
No to taki sobie argument. Ona ma "nejm" ale jeden woli Kasię bo Dominiki nie zna a może też fajna. Ja bym się nie bał bo to są dobrze pozabezpieczane układy od strony samego auta, nie mówiąc o samej ładowarce. Ja też kupiłem Junsuna choć to nie Sony czy Panasonic. Ot jakaś Dominika. Nawet nie Kasia..

krzyss

Pionier e-mobilności
Hej.
Wallbox defenzo
Mam do sprzedania Delte nowa za 600.-
Moze taka wolisz ?

ClassicGOD

Leaf on the wind
EVSE AC to tylko dodatkowe zabezpieczenie dla użytkownika i instalacji domowej. Samochodowi nie ma za bardzo jak zaszkodzić więc jak się spierniczy to się spierniczy a właściciel kupi sobie kolejne bo jak to mówią "skąpy traci 2 razy".

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja od prawie 2 lat używam takiego. Koszt (z przejściówkami 3f -> 1f) to około 760 PLN. Można ustawiać prąd ładowania (8A...16A), i czas rozpoczęcia ładowania (do max 10 godzin). WiFi nie ma. Działa nawet w gniazdku bez uziemienia :).

Do tej pory żadnych problemów (a przeleciało już przez niego ponad 3000 kWh).

daniel

Señor Meme Officer
Niestety nie mogę znaleźć za wiele informacji o firmie. Czy ktoś ma doświadczenie z tym producentem?
Z tego co widzę ta marka należy do firmy Vidis, która jest dystrybutorem sprzętu elektronicznego do prezentacji. Sama firma istnieje od 2004 roku.
Podejrzewam, że weszli w nową gałąź biznesu. Czy to dobry sprzęt to nie wiem, ale cieszę się, że pojawia się większa konkurencja, bo to sprowadzi ceny niżej. Patrzę na was - GreenCell i Tesla. :p

Pamiętajmy, że wallbox to tylko "fancy light switch".