Nie ma w PGE takich magii... Żeby wiedzieć ile klient zużył, to by inkasent musiał stanąć 24h przy liczniku i szybciutko w kajecie notowaćCzemu rozliczacie się prognozami? Ja mam rozliczenie rzeczywiste w Energi
Tez mam w Energa rzeczywiste .U mnie jest modem i tylko raz na cztery lata estymowali w jeden dzien bo coś bylo nie tak z połączeniemNie ma w PGE takich magii... Żeby wiedzieć ile klient zużył, to by inkasent musiał stanąć 24h przy liczniku i szybciutko w kajecie notować![]()
Odpal aplikację PGE na telefon, tam wszystko szybko działa. Na stacjonarnym kompie się wiesza.Narazie nie pokaże, ale jest tam gdzie miejsce na skorygowanie prognoz, ale narazie nie dostalem odpowiedzi. Uważam że prognozy przy możliwości zdalnego odczytu to poroniony pomysł. Ale podobno to działa tak że dystrybucja przekazuje do obrotu dane z jakims szalonym opóźnieniemView attachment 20038
U mnie podobnie. Odkąd mam fotowoltaike czyli od 2020 odczytują zdalnie. Nie przypominam sobie nawet jednej awarii.Tez mam w Energa rzeczywiste .U mnie jest modem i tylko raz na cztery lata estymowali w jeden dzien bo coś bylo nie tak z połączeniem
A do tego można chyba samemu podawać stan licznika ?