Jest wchodzisz na stronę tauron dystrybucja i zgłaszasz że chcesz mieć dostęp dodanych, po paru dniach uruchamiają.A Tauron nie ma jakiegoś elicznika, żebyś mógł podejrzeć/ściągnąć raport z godzinowego zużycia?
a do tego nie jest potrzebny inteligentny licznik?Jest wchodzisz na stronę tauron dystrybucja i zgłaszasz że chcesz mieć dostęp dodanych, po paru dniach uruchamiają.
Ja będąc na G11 bez PV, bez EV, użyłem OneMeter (przyczepiany na magnes do portu optycznego licznika) i na podstawie danych byłem w stanie oszacować, że G12W jest dla mnie lepsza nawet bez EV. Z EV i PV tylko lepiej. (PV na starych zasadach)a do tego nie jest potrzebny inteligentny licznik?
P.S. Złożyłem wniosek na G12W![]()
Założyłem że masz taki licznik, jeśli nie to trzeba rzeźbić u siebie w skrzynce, np wstawiając jakiś podlicznik który po wifi/kablu wyśle dane do aplikacji lub HAa do tego nie jest potrzebny inteligentny licznik?
P.S. Złożyłem wniosek na G12W![]()
Jak by co to ja ten OneMeter mogę pożyczyć.Założyłem że masz taki licznik, jeśli nie to trzeba rzeźbić u siebie w skrzynce, np wstawiając jakiś podlicznik który po wifi/kablu wyśle dane do aplikacji lub HA