Tempomat

solik

Pionier e-mobilności
CUPRA BORN - mam wersję, w której w tempomacie można ustawić tylko ograniczenie prędkości, bez możliwości ustawienia prędkości, z którą chce się jechać. Autoryzowany serwis twierdzi, że nie ma możliwości by dodać taką funkcję. Czy można jednak dodać taką opcję???
Za pomoc i wskazówki będę zobowiązany.

sa serwisy zajmujace sie kodowaniem takich podzespolow w szczegolnosci w grupie VAG (dodawanie asystentow pasa ruchu, ACC, dynamicznych swiatel)

szukaj pod haslem "kodowanie vag acc", byc moze dany komponent masz w samochodzie ale nie jest to aktywne lub bedziesz musial dokupic brakujace elementy :) w VAG akurat dodawanie rzeczy ktorych fabrycznie nie ma bylo od lat popularne i stosunkowo proste

vwir

Pionier e-mobilności
sa serwisy zajmujace sie kodowaniem takich podzespolow w szczegolnosci w grupie VAG (dodawanie asystentow pasa ruchu, ACC, dynamicznych swiatel)

szukaj pod haslem "kodowanie vag acc", byc moze dany komponent masz w samochodzie ale nie jest to aktywne lub bedziesz musial dokupic brakujace elementy :) w VAG akurat dodawanie rzeczy ktorych fabrycznie nie ma bylo od lat popularne i stosunkowo proste
Było dopóki VW tego skutecznie nie zablokował (albo raczej: mocno utrudnił).

luki

Pionier e-mobilności
Dzięki @zibizz1 za wyjaśnienie. Muszę kiedyś sprawdzić jak to sie w Cupra zachowuje. Dzisiaj miałem komunikat, że nie moge uruchomić tempomatu, bo nie mam zapiętych pasów (nie miałem, bo stałem na parkingu, ale w komunikat się gapiłem jak dziecko w zabawkę ;) )

Mate

Nowy na Forum

szukaj pod haslem "kodowanie vag acc", byc moze dany komponent masz w samochodzie ale nie jest to aktywne lub bedziesz musial dokupic brakujace elementy :) w VAG akurat dodawanie rzeczy ktorych fabrycznie nie ma bylo od lat popularne i stosunkowo pr
To chyba jedyna odpowiedź na temat, który poruszyłem. Reszta to bezmyślnie "strumienie świadomości"
Nasuwa mi się historia z Apollo 13. Tam skupiono się na rozwiązaniu problemu a nie na wątpliwych dywagacjach.
Serdecznie pozdrawiam

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Doprawdy? Emergency breaking assistant jest chyba obligatoryjny w EUR. Jest nawet w Springu.

Eeee... no nie mylmy systemów walutowych, nie bądźmy Pewexami... :cool:
(EBA) to termin określający technologię hamowania samochodowego, która zwiększa ciśnienie hamowania w sytuacji awaryjnej
EBA nie ma nic wspólnego z ACC, jest to wyłącznie własność układu hamulcowego wyzwalana nogą kierowcy. Wynalazek Boscha z końca XXw.
Nie mylić ze współczesnymi układami awaryjnego hamowania sprzężonymi z czujnikami/kamerami itp.