Tesla 3 facelift 2023

inter

Pionier e-mobilności
Widziałeś jak przejeżdżała obok Ciebie czy Musk CI napisał że jeżdżą po Holandii?
Masz jakieś problemy?

inter

Pionier e-mobilności
Last edited:

KRA

Fachowiec
Masz jakieś problemy?
Tak, mam bo znowu piszesz że coś jest "prawdą" a wypisujesz nie sprawdzone informacje bez podania źródła więc można domniemywać że cię Musk oświecił skoro nie widziałeś na własne oczy a piszesz ze: "Informacja ze przypłynęły ostatnim transportem, było prawdą."... Więc, Musk, oświecenie, czy podasz źródło informacji?

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
A mnie sie podobają te jego doniesienia i rewelacje. Jestem głodny bzdurek :p

6a8

Posiadacz elektryka
Film z teslami wyjeżdzające z fabryki w Chinach. Zamaskowane koła i kamera na błotniku.
Ciekawe kiedy w końcu ta kurtyna opadnie.
Co do zamaskowanych kół, mam taką migawkę z przeszłości : stojące samochody na placu u dealera, z podobnym maskowaniem kół, japońskie albo koreańskie ?
Chodziło o osłonę na czas transportu morskiego, macie w oczach coś podobnego ?

inter

Pionier e-mobilności
Ciekawe kiedy w końcu ta kurtyna opadnie.
Co do zamaskowanych kół, mam taką migawkę z przeszłości : stojące samochody na placu u dealera, z podobnym maskowaniem kół, japońskie albo koreańskie ?
Chodziło o osłonę na czas transportu morskiego, macie w oczach coś podobnego ?
Teraz to powinno pójść szybko. Wszystkich samochodów, nie są w stanie osłaniać. Są przypuszczenia, że premiera będzie 1 września.

Bronek

Pionier e-mobilności
@6a8 mam taką migawkę z przeszłości : stojące samochody na placu u dealera, z podobnym maskowaniem kół, japońskie albo koreańskie ?
Chodziło o osłonę na czas

Pierwszy diller Toyoty w Nowogardzie, pierwsza Toyota Corolla, trofeum mojej ofiary jako nożownika : Miss Polonia... Wtedy takie auta stały, na placu, szare, jak zakurzone, jak brudne...
Gazety się rozpisywaly jak to nie dba sie o samochody, na które Polak cieżko pracuje...
A to byl wosk czy inny szuwaks aby nie zgniły na statku

Tak teraz dopatrujemy się wielu rzeczy, a to w konsekwencji może nie być już tak spektakularne auto jak do tej pory?
Tylko rozwiązania techniczne będą inne lecz tych nie będzie widać, bo czy to np zagiecie błotnika i czy lampy będą takie lub siakie , to kwestia formy do plastiku i giętarki itd.

Jak wyżej pisałem mnie intersuje co z komfortem i jazdą? Czyli :zasieg /przyśpieszenie /napęd ; kamery, fotele i oprogramowanie.
Jak tego nie cofną w rozwoju to już będzie dobrze. Yoke itp znam to mnie nie zaskoczy.

No i cena, ale to może nie mieć związku z ewidentym dążeniem do potanienia kosztow produkcji. Czy moze nie być tanio niestety.
Takie tam dywagacje bo skończyłem pielić ogródek .
:)

elektryk

Pionier e-mobilności
Ciekawostka z nagrania przejazdu FSD Alpha V12 (w pełni opartego o sieci neuronowe bez heurystyki hard coded) - FSD Alpha V12 działa na HW3, nie działa jeszcze na HW4 i używa znacząco mniej zasobów sprzętowych niż wersja V11 z heurystyką.

Ma to sens bo heurystyka często stosuje nieoptymalne metody obliczeniowe, w uproszczeniu można by powiedzieć "brute force", a sieci neuronowe są w stanie uzyskać efekt dużo mniejszym kosztem obliczeniowym. Jest na to wiele dowodów typu sieci neuronowe wykorzystywane do wspomagania renderingu bez kosztownego liczenia światła.

inter

Pionier e-mobilności
Wrzucę info z youtube, od osoby która zamawia stary model, a dostaje info że zamówenie zostaje zmienione na TM3HL, z odbiorem w paździenik-listopad.

inter

Pionier e-mobilności