Tesla 3 opony wielosezonowe 235/45 R18

raph

Zadomawiam się
Kormorany, są ok i budżetowe.
Mam Kormorany juz 4 lata i 50kkm.
Wrażenia :
na mokrej nawierzchni brak przyczepności,
brak trzymania bocznego
na zakrętech przy mokrej nawierzchni trzeba bardzo uważać.
jak dłużej auto postoi to sie odkszałcają, ale po kilku dniach jest już ok.

Na tym komplecie kończę przygodę z Kormoranem, będę szukał czegoś innego

Eljal

Fachowiec
Mam Kormorany juz 4 lata i 50kkm.
Wrażenia :
na mokrej nawierzchni brak przyczepności,
brak trzymania bocznego
na zakrętech przy mokrej nawierzchni trzeba bardzo uważać.
jak dłużej auto postoi to sie odkszałcają, ale po kilku dniach jest już ok.

Na tym komplecie kończę przygodę z Kormoranem, będę szukał czegoś innego
ja przejechałem 14kk. Mistrzowskie nie są, ale braku przyczepności nie zauważyłem. Trzeba jeździć odtrożnoe jak jest mokro? Z rozsądkiem - wystarczy. takie budżetówki.

eimi

Pionier e-mobilności
Każdy stara się jeździć ostrożnie. Dobre opony się kupuje na sytuacje awaryjne a nie na codzienną ostrożną jazdę. Ostrożnie to ja mogę zimę na letnich przejeździć.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Wybaczcie że trochę off-topic ale nie mogłem się powstrzymać :)

Tutaj ktoś albo postanowił zmienić opony na zimowe pod koniec zimy, albo po prostu nie zainwestował w śruby zabezpieczające.
Tylko podpórki strasznie spartaczyli, mogliby chociaż cegły podłożyć a nie kostki brukowe bo aż boli na to patrzeć :cry:

PS. W tle zdjęcia niebieska Toyota Mirai.
Jeszcze na kołach ;)

Auto-opony.jpg

Last edited:

Luigi

Nowy na Forum
Witam ja zamieniłem moje opony letnie na wielosezonowe generalnie jest cicho ale to zależy generalnie od nawierzchni po jakiej jeździmy ja mam Continental all season, gdy popadał śnieg to pionki na przodzie przy skręcie kierownica jakby miały trochę opóźnienia że złapaniem przyczepności. Chcę was zapytać czy po odebraniu samochodu mieliście nie wyważone koła? Ja po odbiorze miałem wibracje koła były nie wyważone

boolean1981

Zadomawiam się
Witam ja zamieniłem moje opony letnie na wielosezonowe generalnie jest cicho ale to zależy generalnie od nawierzchni po jakiej jeździmy ja mam Continental all season, gdy popadał śnieg to pionki na przodzie przy skręcie kierownica jakby miały trochę opóźnienia że złapaniem przyczepności. Chcę was zapytać czy po odebraniu samochodu mieliście nie wyważone koła? Ja po odbiorze miałem wibracje koła były nie wyważone
Też miałem niewyważone. Myślę że wrzucają opony na felgi, pompują i na statek. Bo i tak się wykrzywią w transporcie. :))