Tesla 3 opony wielosezonowe 235/45 R18

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Aż mi się wierzyć nie chce, na żadnym innym forum nie czytałem tylu postów o jakości opon. O czasie okrążenia, trwałości owszem.

Może rzeczywiście tesla jest taka wybredna. Może trzeba zrobić ankietę w tej sprawie...
Zgadzam się i też szczerze mówiąc nigdy sam wcześniej nie doświadczyłem podobnych problemów w BEV. Być może wszelkie niedoskonałości opon szybciej wychodzą przy tych wartościach zalecanego ciśnienia 2,9 bar oraz przy tej masie (względem zalecanego ciśnienia)... ale to tylko takie moje gdybanie.

cooler

Pionier e-mobilności
Zgadzam się i też szczerze mówiąc nigdy sam wcześniej nie doświadczyłem podobnych problemów w BEV. Być może wszelkie niedoskonałości opon szybciej wychodzą przy tych wartościach zalecanego ciśnienia 2,9 bar oraz przy tej masie (względem zalecanego ciśnienia)... ale to tylko takie moje gdybanie.
Właśnie te wysokie ciśnienie to jakieś kuriozum w Tesli. Jeżdżę autem które ze mną na dzień dobry waży 2.25t i zalecana wartość w oponach to 2.4bar. Szerokość 235mm, jak w Tesli, felgi od 17" do 20" do wyboru.
Skąd tak duże wartości w Tesli M3 lub Y to ja nie wiem. Umie to ktoś wytłumaczyć?

macinowa

Posiadacz elektryka
Właśnie te wysokie ciśnienie to jakieś kuriozum w Tesli. Jeżdżę autem które ze mną na dzień dobry waży 2.25t i zalecana wartość w oponach to 2.4bar. Szerokość 235mm, jak w Tesli, felgi od 17" do 20" do wyboru.
Skąd tak duże wartości w Tesli M3 lub Y to ja nie wiem. Umie to ktoś wytłumaczyć?
Teslą możesz zrobić ponad 1.0g na łuku, sienna dachowałaby.

eimi

Pionier e-mobilności
Zasięg? ;)
Scenic 235 45 R20 zalecane 2.1 bar. Masa własna 1917kg

solik

Pionier e-mobilności
Sam Elon zalecał 2.7 bara dla komfortu juz dawno temu

IMG_6652.jpeg