Tesla 3 opony wielosezonowe 235/45 R18

inter

Pionier e-mobilności
Też miałem niewyważone. Myślę że wrzucają opony na felgi, pompują i na statek. Bo i tak się wykrzywią w transporcie. :))
Miałem wyważone, bo jak zmieniałem po 9 miesiacach na wielosezonowe, to zdejmowali stare odważniki.

inter

Pionier e-mobilności

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
ta pianka taka ważna?
W takim normalnym toczeniu się opon to ja subiektywnie nie zauważam różnicy. Natomiast wyraźna różnica jest przy przejeżdżaniu np. przez szczeliny dylatacyjne, przez tory czy studzienki kanalizacyjne kiedy dochodzi do uderzenia opony w stalowy element - wówczas słyszalny jest taki dźwięk jakby ktoś uderzył stalowym prętem w pustą oponę (ale nie taki wytłumiony).

Do tej pory w ICE jeździłem na maksymalnych felgach o średnicy 17'' więc raz, że dźwięk silnika zagłuszał ten efekt, a dwa w 17'' jednak jest mniej pustej przestrzeni w oponie więc do tej pory nie spotkałem się z takim efektem jak w oponie 19'' bez pianki w BEV.

inter

Pionier e-mobilności
W takim normalnym toczeniu się opon to ja subiektywnie nie zauważam różnicy. Natomiast wyraźna różnica jest przy przejeżdżaniu np. przez szczeliny dylatacyjne, przez tory czy studzienki kanalizacyjne kiedy dochodzi do uderzenia opony w stalowy element - wówczas słyszalny jest taki dźwięk jakby ktoś uderzył stalowym prętem w pustą oponę (ale nie taki wytłumiony).

Do tej pory w ICE jeździłem na maksymalnych felgach o średnicy 17'' więc raz, że dźwięk silnika zagłuszał ten efekt, a dwa w 17'' jednak jest mniej pustej przestrzeni w oponie więc do tej pory nie spotkałem się z takim efektem jak w oponie 19'' bez pianki w BEV.
To z innej beczki, kolega ma piankę z przodu, a opony z tyłu bez pianki.
Kupił na oponeo i go olali, wysłali mu taki komplet, zgłosił wymianę to kazali dopłacić 1000 zł.
I ma porównanie, z tyłu wyraźnie głośniej.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kupił na oponeo i go olali, wysłali mu taki komplet, zgłosił wymianę to kazali dopłacić 1000 zł.
To nie mogl odeslac ?

inter

Pionier e-mobilności

Gregory House

Nowy na Forum
Są jakieś opony premium wielosezonowe z pianką w rozmiarze 19 lub 20 do Junipera?

inter

Pionier e-mobilności