Myślę że to norma. Też to obserwowałem. Auto podpięte i lądowało się z mocą 4kW. Mam wrażenie że podczas aktualizacji komputer sprawdza działanie wszystkich podzespołów. Pomp, wiatraków i ukrytych petard. Strzał był dość głośny. Za każdym razem. Gdzieś pod autem w okolicy baterii.Siedziałem w Tesli podczas aktualizacji, miała z połowę baterii, nieużywana od wielu godzin, temperatura koło 11 stopni. Czy normalne są takie obserwacje:
1. Przez cały czas coś niezmiennie huczało. Myślałem na początku że to jakiś uber wentylator oddymiający garaż, ale nie, to było auto, czuć było wibrację. Straszny hałas. Nie że momentami, cały czas.
2. Kilka huknięć / łupnięć spod auta, czasami aż odczuwalnych na ciele.
Ja ściągnąłem przez hotspot z telefonu, i dopiero kilka godzin później w wolnej chwili odbyła się aktualizacja. Uwaga, Tesla nie chciała mi się podłączyć do hotspota 2.4GHz, musiałem zmienić w telefonie na 5GHzMam pytanie - czy aktualizacje muszą być po WiFi? Nie ma opcji aby zrobić to z wbudowanego neta w aucie? Mieszkam w bloku, nie mam jak złapać WiFi z domuPod pracą też mam problem, boję się, że mi zgubi zasięg i coś się spierdzieli. Co robić? W telefonie z apką jak odpalę WiFi to obejdę to w ten sposób? Tylko wtedy musiałbym siedzieć w aucie całą aktualizację... czyli cholera wie jak długo. Ewentualnie jakieś WiFi w markecie? Kurde takich problemów się nie spodziewałem
![]()
A sprawdze przy okazji.Moja 2021 łączy się tylko po 5GHz z telefonem Huawei.
u mnie łapie domową sieć 2.4Ghz, aż jej wzmacniacz Wifi założyłem żeby mogła sobie sciągac do woli. Pytanie, czy aauto musi być wyłąlczona i zamknięte, żeby się aktualizowało, czy to nie ma znaczenia, zamknięte czy otwarte?Moja 2021 łączy się tylko po 5GHz z telefonem Huawei.
Ja mam podobny problem. Niestety podjazd pod market i wiekszosc darmowych Wifi nie zadziala bo najczesciej wymagaja potwierdzenia i zaakceptowania regulaminu na stronie www a tego Tesla nie pozwala. Tak wiec zostaje albo internet z telefonu albo normalne Wifi.Mam pytanie - czy aktualizacje muszą być po WiFi? Nie ma opcji aby zrobić to z wbudowanego neta w aucie? Mieszkam w bloku, nie mam jak złapać WiFi z domuPod pracą też mam problem, boję się, że mi zgubi zasięg i coś się spierdzieli. Co robić? W telefonie z apką jak odpalę WiFi to obejdę to w ten sposób? Tylko wtedy musiałbym siedzieć w aucie całą aktualizację... czyli cholera wie jak długo. Ewentualnie jakieś WiFi w markecie? Kurde takich problemów się nie spodziewałem
![]()