Tesla App 4.0.1

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Apka ma jedna genialna funkcjonalnosc.
Jak masz 2 Tesle na parkingu i regularnie korzystasz z obu - nie musisz juz wiecej wybierac/zmieniac auta do otwarcia w apce!
W starej apcje musialem otwierac apke, przesuwac palcem auto i dopiero otwierac.
To jest glupota ale irytowalo okrutnie ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Przed chwilą zdziwiony co tak muli apka przy otwieraniu, a tu odpowiedź bo to jest jej nowa wersja, sama wlazła i pierwsze uruchomienie
Wer apk :4.1-646-772a67005
I idzie też aktualizacja w samochodzie 2021.24.5

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
Mapa w dark mode! :)
Ale limit ładowania pokazywany jest w km i co chwila się zmienia (tj. wartość liczbowa)
Ja wiem z czego to wynika, ale jest to bez sensu.

Bronek

Pionier e-mobilności
W apce było do tej pory tak jak się ustawiło w samochodzie. Przestaw w aucie na % u mnie jest w procentach ale sprawdzę czy mam racje.
Mapa o przekierowuje na google a tego chyba nie było? Moze w końcu będzie można to zrobić odwrotnie?.. NIESTETY NIEna androidzie

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tak, tak, nawet tutaj na zrzucie czyimś jest w %, tylko ja chcę zasięg widzieć w km, ale limit ładowania baterii w %
Zainstaluj sobie apkę Watch for Tesla. Masz zarówno procent baterii, zasięg według wskaźnika Tesli jak również zasięg który wyświetlany jest w zakładce energia

Attachments

• 954D4D5D-0135-43C1-847C-A28D0C14569B.jpeg
    954D4D5D-0135-43C1-847C-A28D0C14569B.jpeg
    152,9 KB · Liczba wyświetleń: 7

Gandalf

Pionier e-mobilności
Chciałem ponarzekać jeszcze, że grafiki samochodów jakieś takie... i chyba trochę czasu zejdzie zanim się przyzwyczaję do ich nowego wyglądu, ale...
driving.gif
już nie narzekam :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Wear for Tesla na smartwatch, pokazuje i jedno i drugie, temperatury zadane dla obu stron, aktualne zew/wew, co zmkniete co otwarte i do tego można tym wszystkim nawet lepiej jak w apce zarządzać, i sterować

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak dla ogólnej informacji, ustawienia czasu ładowania itp zaczęły w Androidzie pomału działać. Czasem tylko trzeba kilka razy powtarzać ustawienie np czasu rozpoczęcia (serwer?)
Fajna sprawa to zdalne ustawianie programowania przygotowania auta. Działa bez podłączenia (jak w Leafie ;-))
Nie Bardzo Łapię co z tym końcem ładowania po za szczytem? O co co im chodzi?
Brakuje mi czasu początkowego. To w naszych warunkach byłoby lepsze. Nie chce mi się tu opisywać sytuacji gdzie ich tok myślenia jest dla mnie niepraktyczny