Tesla - awaryjność - co się zepsuło i po jakim przebiegu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Chyba muszę piasku dosypać żeby mi te wahacze wymienili, masz pomysł gdzie sypać?
Mam jeszcze rok gwarancji, więc było by fajnie wymienić pół auta 😉👍
Mówię serio, tym bardziej że ja mam też auto z 10 stycznia…,
To zglos ze skrzypia, i nie martw sie ze nie slychac. Zmienia na nowe.
🙃

ciastek

Pionier e-mobilności
Po dwóch latach i blisko 45k km druga kierownica jest bliska zepsuciu. Pojawiło się rozwarstwienie, z którego w krótkim czasie zrobi się z tego dziura.
Jestem już po gwarancji, więc nie będę wymieniał, tylko zabezpieczę "stylową" nakładką z włókna węglowego. Jak będzie słaba, to obszyję.
Plus taki, że w 2022 kierownica ta kosztowała u Tesli 4000 PLN netto, a obecnie kosztuje 2600 PLN netto.
1732822996838.jpeg

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Przy 12kkm (po 4 miesiącach od odbioru TM3 HL LR) zepsuła się klapka portu ładowania. Przestała się otwierać po jej fizycznym dotknięciu. Natomiast klapka otwierała się poprawnie po wydaniu polecenia z aplikacji lub bezpośrednio z systemu w samochodzie. Zgłoszone 29 września do serwisu, oczekiwanie na dostawę części i mobilny przyjechał 6 listopada i wymienił.

Last edited:

piotrazz

Posiadacz elektryka
U mnie w TM3 właśnie padł głośnik zewnętrzny po blisko 2 latach (35 tyś. Km). W TMY dość szybko padła kamera w lewym nadkolu. Proces zgłaszania do serwisu i obsługi genialny. Głośnik wymiana za kilka dni w Ząbkach. Kamerę wymienił mi mobilny technik.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
A to ja dopiszę co już pisałem, po 55k i trzech i pół roku padło grzanie kamery. Serwis umówiony na 9 grudnia w Katowicach.
Dostałeś infomracje w systemie czy sam zauważyłeś że grzanie padło? Jeżeli sam to jak to sie objawia.

slaveq

Pionier e-mobilności
Dostałeś infomracje w systemie czy sam zauważyłeś że grzanie padło? Jeżeli sam to jak to sie objawia.
Sam zauważyłem, objawia się to tym, że przy porannym grzaniu kamera jest zaszroniona a w trakcie jazdy zbiera się tam para i dopiero jak włączę mocny nawiew na szybę to ustępuje.