Tesla - demo/używane/nowe?

Kszychu

Pionier e-mobilności
Cześć!
I ruszyła lawina...
Podzieliłem się planami z rodziną.
A gdzie to będziesz ładować? A jak Monice braknie prądu w drodze?
A nie masz fotowoltaiki - więc sie nie opłaca;
A jak braknie prądu?

...ciemnogród...
E tam, przewieziesz ich i zmienią zdanie ;)

churro

Fachowiec
Cześć!
I ruszyła lawina...
Podzieliłem się planami z rodziną.
A gdzie to będziesz ładować? A jak Monice braknie prądu w drodze?
A nie masz fotowoltaiki - więc sie nie opłaca;
A jak braknie prądu?

...ciemnogród...
Sam dostałem masę podobnych pytań ale zastanawia mnie skąd przekonanie, że bez fotowoltaiki się nie opłaca skoro średnio 1kWh kosztuje w gniazdku 1zł to i tak wychodzi ~13zł za 100km. Sam póki co nie mam codziennie dostępnego gniazdka ale daje radę bez, Monika raczej też nie będzie robić 500km na strzała więc raczej ogarnie "tankowanie". Fakt jest taki że infrastruktura na Warmii i Mazurach to dramat ale w innych miejscach widzę, że jest lepiej.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
Jak ma się Teslę to tylko do przodu i po małych łukach. Do tyłu też niewiele widać :)
Parkuję tyłem w podziemnym, gdzie muszę przejechać cały parking na wstecznym żeby zaparkować na samym końcu między słupkami na moim miejscu i nie ma z tym najmniejszego problemu. Kamery są na tyle świetne, że widać absolutnie wszystko. Rzadko kiedy muszę poprawiać.

MacAlpha

Nowy na Forum
Sam dostałem masę podobnych pytań ale zastanawia mnie skąd przekonanie, że bez fotowoltaiki się nie opłaca skoro średnio 1kWh kosztuje w gniazdku 1zł to i tak wychodzi ~13zł za 100km. Sam póki co nie mam codziennie dostępnego gniazdka ale daje radę bez, Monika raczej też nie będzie robić 500km na strzała więc raczej ogarnie "tankowanie". Fakt jest taki że infrastruktura na Warmii i Mazurach to dramat ale w innych miejscach widzę, że jest lepiej.
Naturalnie, tym bardziej,że 500km to jej dwutygodniowy dystans.
Moje próby tłumaczenia,że oryginalne auto, w przystępnej cenie, z długoletnią gwarancją i dopłatą nie są "wystarczającymi" argumentami...
Ino dizel