masterolo

Nowy na Forum
Czytam ten wątek o perypetiach z dostawiami i tak się zastanawiam w jaki sposób zrobić, aby odebrać Tesle Y LR, biała, standardowa, w okolicy czerwca. Powinienem już zamawiać, czy czekać bliżej czerwca i liczyć, że coś będzie na stocku? W przypadku jeśli auto byłoby szybko dostępne można taki odbiór przesunąć bezproblemowo? Podpowie mi ktoś jak to rozegrać? Dzięki

Szymek

Fachowiec
Czytam ten wątek o perypetiach z dostawiami i tak się zastanawiam w jaki sposób zrobić, aby odebrać Tesle Y LR, biała, standardowa, w okolicy czerwca. Powinienem już zamawiać, czy czekać bliżej czerwca i liczyć, że coś będzie na stocku? W przypadku jeśli auto byłoby szybko dostępne można taki odbiór przesunąć bezproblemowo? Podpowie mi ktoś jak to rozegrać? Dzięki
Zamów już teraz i obserwuj stocka. Jeżeli wylosujesz VIN za wcześnie to przesunąć można kilka razy bez konsekwencji. Przynajmniej tak pisali ludzie tu na forum. Nie mniej jednak w dogodnym dla ciebie terminie do odbioru i tak skupiłbym się na tym co jest dostępne od ręki. W innym przypadku to zawsze będzie loteria związana z tym czy dokładnie takie auto jakie zamówiłeś będzie akurat obecne na statku który płynie na nasz region. Tylko stock jest w miare pewną i przewidywalną opcją chociaż pewnie czasem trzeba pójść na jakiś kompromis co do koloru lub wnętrza.

Dostawy zwykle są w ostatnim miesiącu kwartału więc czerwiec brzmi prawdopodobnie. Z drugiej strony ostatnio też się sporo zmienia, zdarzają się dwie dostawy na nasz region na kwartał. Szanse na nie bycie pominiętym przy dostawie wzrastają. Niesprzedanych aut dostępnych od ręki też jest coraz więcej.

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Czy kupując auto „dostępne od ręki” mamy samochody z rocznika 2022, 2023 czy losowo? Nie chodzi mi o rok modelowy, a o datę produkcji wbitą w dowód rejestracyjny
Jeśli obecnie mieszają się auta z obu roczników to pewnie lepiej będzie poczekać miesiąc lub dwa żeby na dzień dobry nie być „rok” w plecy

Mikołaj Kopernik

Posiadacz elektryka
Zauważyliście, że niektóre nowe auta ze stocka z lokalizacją Warszawa są tańsze niż te na zamówienie? Np., białe wnętrze + hak w cenie 5k ponad podstawę, czy long range z białym wnętrzem o tys. zł tańszy niż podstawowy long range na zamówienie?

pancz

Nowy na Forum
Koledzy za chwilę będę składać zamówienie na TMYLR - golas. Które firmy leasingowe polecicie co zrealizują szybką ścieżkę - faktycznie dadzą radę przygotować leasing z dopłatą w 3-4tygodnie. Tym bardziej że jest ryzyko że zostanę wezwany od odbioru samochodu jeszcze w marcu czytając o tym że ma się około 20-25 marca bardzo dużo samochodów pojawić w Ząbkach. Oczywiście mogę dopłacić do wpłaty początkowej jeśli to ma znaczenie czy taka firma się wyrobi czy nie . Generalnie chciałbym 45% wpłaty własnej na 3 lata i 1% wykupu - tak żeby było możliwie najtaniej...

krzyss

Pionier e-mobilności
Koledzy za chwilę będę składać zamówienie na TMYLR - golas. Które firmy leasingowe polecicie co zrealizują szybką ścieżkę - faktycznie dadzą radę przygotować leasing z dopłatą w 3-4tygodnie. Tym bardziej że jest ryzyko że zostanę wezwany od odbioru samochodu jeszcze w marcu czytając o tym że ma się około 20-25 marca bardzo dużo samochodów pojawić w Ząbkach. Oczywiście mogę dopłacić do wpłaty początkowej jeśli to ma znaczenie czy taka firma się wyrobi czy nie . Generalnie chciałbym 45% wpłaty własnej na 3 lata i 1% wykupu - tak żeby było możliwie najtaniej...
Ja jak zwykle polecam Santander Leasing (nie multirent). Wiem ze pare osob juz sfinalizowalo leasingi z Pania Kotlińska-Wiza, Agnieszka <[email protected]>

I sa zadowoleni.

BronekMP

Zadomawiam się
Zauważyliście, że niektóre nowe auta ze stocka z lokalizacją Warszawa są tańsze niż te na zamówienie? Np., białe wnętrze + hak w cenie 5k ponad podstawę, czy long range z białym wnętrzem o tys. zł tańszy niż podstawowy long range na zamówienie?
Od dziś wyświetlają przy takich przypadkach właściwą cenę przekreśloną i obok aktualną po obniżce. Tak samo jest np. na niemieckiej stronie Tesli.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ja obecnie procesuję leasing z dopłatą w ING. Idzie póki co sprawnie. Przy czym w 3-4 tyg. to chyba niezależnie od firmy leasingowej będzie ciężko się zmieścić.. Na rozpatrzenie wniosku o dotację jest 20 dni, na przygotowanie umowy dotacji kolejne 10.. Dołóż do tego 2-3 dni w firmie leasingowej na ogarnięcie umowy. Poza tym całość powinna być zamknięta przed odbiorem auta.. Całość, czyli również zarejestrowanie auta przez leasing oraz oczywiście płatność z leasingu do Tesli. Moje papiery o dotację poszły tydzień temu i nijak mi nie wychodzi że się wyrobią.. Dlatego złożyłem dyspozycję pokrycia dotacji z własnych środków. Gdy przyjdzie dotacja to dostanę zwrot na konto.