broz_tito

Zadomawiam się
Auto ze stocku wzięte 3 tygodnie temu. Dziś jeszcze żeby było mało okazało się, że rok produkcji to 2022 (12 grudnia) i umowa leasingu do zmiany bo w ofercie była data 2023. Szczerze gdybym wiedział, źe to taka masakra z procesem zakupu to przemyślałbym to jeszcze raz.

tomA

Posiadacz elektryka
Dostawa jedzie do salonu… 😁 zdjęcie zrobione w Warszawie
5EBD7C33-77DA-4411-B404-18D5AB1B85B4.jpeg

luk99

Zadomawiam się
No mi dziś napisali że nie wiedzą kiedy moje auto dojedzie do salonu. Może w tym, może w przyszłym tygodniu.
W ubiegły poniedziałek było już w Koper bo mi w Tesli pokazywali w komputerze, ale słuch o nim zaginął. Wygląda na to, ze zgubili.

krzyss

Pionier e-mobilności
Auto ze stocku wzięte 3 tygodnie temu. Dziś jeszcze żeby było mało okazało się, że rok produkcji to 2022 (12 grudnia) i umowa leasingu do zmiany bo w ofercie była data 2023. Szczerze gdybym wiedział, źe to taka masakra z procesem zakupu to przemyślałbym to jeszcze raz.
To ja bym zrezygnowal i wzial nowe 2023 :)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
No mi dziś napisali że nie wiedzą kiedy moje auto dojedzie do salonu. Może w tym, może w przyszłym tygodniu.
W ubiegły poniedziałek było już w Koper bo mi w Tesli pokazywali w komputerze, ale słuch o nim zaginął. Wygląda na to, ze zgubili.
Ty również brałeś z inventory czy normalne zamówienie?

broz_tito

Zadomawiam się
Kontynuując przygodę: okazało się, że leasing ma jakiś problem z FV i trzeba było dodatkowych wyjaśnień z Tesli. Do korespondecji dołączyła się Pani Agata, która ogarnęła wszystko na cacy. Po wyjaśnieniach poszedł przelew i od razu mailowo ustaliłem, że osobiście odbieram dokumenty do rejestracji - nie będę ryzykował. Jutro rano dokumenty idą do leasingu. W piątek/poniedziałek odbieram rejestrację i jazda. Odbiór na poniedziałek ze względu, że auto dostępne od ręki będzie w Polsce w poniedziałek :)
teraz tylko czekanie.
Przy okazji widziałem na żywo 3 i Y obok siebie. Szczerze gdybym wiedział jaka jest róznica w ilości miejsca na korzysć Y to brałbym Y. No ale cóż...