Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

bte

Zadomawiam się
O kuźwa, znowu to samo??? Rok temu było dokładnie tak samo dla TMY RWD. Cyrk.:ROFLMAO:
Już wiem dlaczego są dwie: jedna to masa samego pojazdu, druga masa uwzględniająca masę kierowcy, podobno urzędy mają raz taką wersją, raz inną, ale któraś "zawsze pasuje" 😀

Terminu umówionego przez link faktycznie nie potwierdzają na 100%, bo to zależy czy samochód jest u nich. Podobno dzisiaj miały jakieś być a nie dojechały.

r00tku

Posiadacz elektryka
Już wiem dlaczego są dwie: jedna to masa samego pojazdu, druga masa uwzględniająca masę kierowcy, podobno urzędy mają raz taką wersją, raz inną, ale któraś "zawsze pasuje" 😀

Terminu umówionego przez link faktycznie nie potwierdzają na 100%, bo to zależy czy samochód jest u nich. Podobno dzisiaj miały jakieś być a nie dojechały.
Pewnie po prostu zrobią to starym sprawdzonym sposobem jakim jest dzwonienie do każdego z osobna z umówieniem terminu, gdy wiadomo będzie kiedy dokładnie przypisany samochód dojedzie.

tygrysm

Fachowiec
Jak odbierałem swoją Tesle pół roku temu to było to samo z tymi SMS-ami. Nie przywiązujcie się do tych dat - nie mają nic wspólnego z tym jak będą szły odbiory. Jak samochód pojawia się fizycznie na placu to wtedy dzwonią do klienta i się umawiają na właściwy termin. Może to być wcześniej lub później niż data którą umówiliście w linku.

kubatar

Pionier e-mobilności
Widzę po komentarzach z tego wątku że obsługa premium 🤣 nie no muszą to poprawić. Jak będzie nadpodaż aut na rynku to będzie lepiej!
P.S. chyba widziałem gdzieś wypowiedź Muska sprzed dni że osiągnięcie poziomu 10x do 2030 jest trudne ale wykonalne. Wyobraźcie sobie że będzie to co teraz razy 10🤣

inter

Pionier e-mobilności
Widzę po komentarzach z tego wątku że obsługa premium 🤣 nie no muszą to poprawić. Jak będzie nadpodaż aut na rynku to będzie lepiej!
P.S. chyba widziałem gdzieś wypowiedź Muska sprzed dni że osiągnięcie poziomu 10x do 2030 jest trudne ale wykonalne. Wyobraźcie sobie że będzie to co teraz razy 10🤣
Przy Y nie ma takiego problemu, tylko przy Tm3, gdzie jest nagły rzut kilkuset sztuk. Samochodów nie było praktycznie od grudnia 2023.

inter

Pionier e-mobilności
A tak na marginesie: też dostaliście dwa oświadczenia od Tesli o parametrach pojazdu, gdzie są różne masy własne?
Ja dostałem info w urzędzie, że tego modelu nie ma w CEPIKu. Muszę poczekać 3 tygodnie, po ostateczny dowód rejestracyjny, aż to zostanie wpisane.