Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

Kszychu

Pionier e-mobilności
Jako że jest to mój pierwszy elektryk, mam pytanie czy u Was pedał hamulca również jest bardzo twardy (stawia bardzo duży opór) podczas jazdy? Miałem ze dwie sytuacje że musiałem pomóc rekuperacji dohamować i zauważyłem ten fakt. Na postoju pedał jest dość miękki (normalny).
Tak, też zwróciłem na to uwagę

inter

Pionier e-mobilności
Renault Talisman. Dalej go używam, jako drugie auto w domu
Jakie masz ustwiony tryb jazdy? Jaki model Tesli.

bte

Zadomawiam się
Odebrałem wczoraj auto. Wszystko OK, łącznie z lampami i diodami 😀 Przejechałem 400 km i nawet tego drżenia kierownicy nie zauważyłem, fakt że leciałem na tempomacie ustawionym na 130. U was to jest odczuwalne tylko przy 120?

Jedyne co przegapiłem, to chlapacze. Nie ma, zero. Zrobiłem zgłoszenie serwisowe, chociaż jak tak patrzę na te oryginalne, to nie wiem czy słusznie 😁

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Odebrałem wczoraj auto. Wszystko OK, łącznie z lampami i diodami 😀 Przejechałem 400 km i nawet tego drżenia kierownicy nie zauważyłem, fakt że leciałem na tempomacie ustawionym na 130. U was to jest odczuwalne tylko przy 120?

Jedyne co przegapiłem, to chlapacze. Nie ma, zero. Zrobiłem zgłoszenie serwisowe, chociaż jak tam patrzę na te oryginalne, to nie wiem czy słusznie 😁
Chlapacze są ohydne, nie ma co żałować.

tswiech

Fachowiec

Jedyne co przegapiłem, to chlapacze. Nie ma, zero. Zrobiłem zgłoszenie serwisowe, chociaż jak tak patrzę na te oryginalne, to nie wiem czy słusznie 😁
Z oryginalnymi chlapaczami jest taki problem że są za duże - odległość od podłoża jest symboliczna i łatwo o coś zahaczyć. Ja ocieram nimi o kostkę brukową jak wjeżdżam do garażu, pomimo iż mój podjazd nie jest szczególnie stromy. Większe skosy są na parkingach podziemnych w hotelach czy galeriach handlowych. Lepiej zamówić coś zgrabniejszego i bezpieczniejszego w użytkowaniu.

inter

Pionier e-mobilności
2-3 dni