Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Proxy84

Fachowiec
VINy pojawią się w ciągu 2 tygodni. Wg mnie data zamówienia auta nie ma żadnego znaczenia. Liczy się gotowość do odbioru. Dostaną pulę aut i dopasują do listy klientów „gotowych do odbioru”. Jeśli nie dzwonili by potwierdzić gotowość to marne szanse by ktoś taki odebrał auto jeszcze w tym kwartale bo czasu będzie bardzo mało.
Do mnie dzwonili dwa razy zapewniając że auto będzie i mam brać leasing, za każdym razem potwierdzałem gotowość i że mam leasing, stara historia. Trzeci raz już nie dzwonili. Może się boją dzwonić trzeci raz że ich nagram i słusznie? Tak poza tym myślicie że ktoś z Ząbek czyta to forum 😂?

dawson

Fachowiec
Każdy płynie do Singapuru , tankuje i płynie do kanału Sueskiego i tam po wyjściu w Morze Śródziemne pojawia się u niego docelowy port ?
Podobno jest jeszcze jeden statek czający się koło portu w Sing. i jeśli weźmie M3 na pokład (czy Y) to powinien zaraz pojawić się na mapie ?

Proxy84

Fachowiec
Każdy płynie do Singapuru , tankuje i płynie do kanału Sueskiego i tam po wyjściu w Morze Śródziemne pojawia się u niego docelowy port ?
Podobno jest jeszcze jeden statek czający się koło portu w Sing. i jeśli weźmie M3 na pokład (czy Y) to powinien zaraz pojawić się na mapie ?
M napisał że Crystal idzie na rynek lokalny i że Singapur jest docelowy

Michal

Moderator
Kiedyś na pewno tak było, że płynąc do EU na początku miały ustawione SG, a dopiero później Suez. Domyślam się, że nadal tak jest.

Michal

Moderator
Trafiłem na ciekawy wykres pokazujący jak na kilku wybranych rynkach wyglądały dostawy Tesli w poprzednich kwartałach po dniach kwartału:
20220825_232635.jpg

Wynika z niego, że były chyba tylko dwa kwartały, w których dostawy rozpoczęły się szybciej. Nie bójcie żaby ;)
[źródło]
Tam w wątku na Tweeter, ludzie rozmawiają jeszcze o tym, że ten kwartał jest mocno przesunięty dalej więc będzie straszna sraczka z wydawaniem, więc szykujcie długopisy do podpisywania leasingow na ostatnią chwilę ;)

Last edited: