Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

6a8

Posiadacz elektryka
No to gratulujemy kolegom którzy już to mają za sobą, i chyba uśmiechy na ich twarzach nie znikają :love:
Z innej beczki, miałem przez chwilę w rękach homologację, i była z 1 lipca. Czyli oficjalnie , nie mamy jeszcze "czarnych skrzynek" bo i ile dobrze rozumiem, to obowiązują dla samochodów homologowanych po 6 lipca ?

viallos

Pionier e-mobilności
Tesla odebrana i pokręcone wokół komina a teraz ładowanie. Zgłoszona jedna wada ... złe spasowanie pokrywy bagażnika. Do regulacji przy okazji ... w sumie to nie chciało mi się nawet tego zgłaszać ale sam pracownik Tesli powiedział że nie zaszkodzi ;-)

Attachments

• 20220923_164508.jpg
    20220923_164508.jpg
    371,1 KB · Liczba wyświetleń: 127

viallos

Pionier e-mobilności
Ogolnie dom wariatow :)
Prawde mowiac podziwiam ich odwage… gosc bierze leasing, wplaca kase. Ma papiery, a podczas transportu lora wpada do rowu i wszystko idzie na calke… kto poniesie koszty calego zamieszania ?
Do momentu zobaczenia mojego samochodu miałem dokładnie takie same myśli. Dlatego raczej byłem sceptyczny co do odbioru w dniu dzisiejszym. Na szczęście odbyło się bez żadnych niespodzianek .. ale zgadzam się kolegą w całej rozciągłości. Cała procedura odbiorów to czyste szaleństwo .. choć akurat jak ja przyjechałem po 15 to nadzwyczajny spokój był.
Jedynymi nerwowymi osobami byli kierowcy transportów którzy nie mieli już za bardzo gdzie parkować i się rozładowywać.
Podobno w sumie przyjechało dziś 17 zestawów.

Michal

Moderator
Lepiej przejedź się do Mielna (czy gdzie Ty tam jeździsz ;)) i daj znać ile czasu straciłeś i jak dużo fajniej się jeździ dizlem :p

TM3LR

Zadomawiam się
U mnie tez odbiór bezproblemowy, kilka minut w salonie i oględziny pojazdu. Żadnych usterek nie znalazłem, a sama jazda teslą to dla mnie coś zupełnie nowego. Od roku jeżdżę elektryczną mazdą mx-30, ale tesla to tesla. Dotychczas zmieniałem samochody co pół roku, ale teraz nie mam ochoty na nic innego niż TM3LR ;)

viallos

Pionier e-mobilności
Lepiej przejedź się do Mielna (czy gdzie Ty tam jeździsz ;)) i daj znać ile czasu straciłeś i jak dużo fajniej się jeździ dizlem :p
Po godzinie jazdy w okół komina już mi nogi scierpły i plecy zapociły ... niestety nie jest to komfort znany z foteli sportowych alcantara/skóra w q7. Nie sądzę abym zbyt często wybierał ten samochód w trasę. Sorry ale nie ta klasa ... przykro mi ... fanboy Tesli ze mnie raczej nie będzie.
Żonie powiedziałem że czuję się jak w takim gokarcie.. spod świateł poscigać się po okolicy I tyle z tego 😀. No i nie męczyć dieselka po okolicy.

Poza mną ... dzieci mają frajdę na ekranie sobie YT pooglądać i gierkę odpalić.

W sumie ok, ale bez jakiejś wielkiej podniety 😀

McKwacz

Zadomawiam się
Miałem termin na poniedziałek ale…. Odebrałem już dziś 😀😀😀 Przejeżdżałem obok ok. południa i widzę lory z autami się rozpakowują. W te pędy do salonu, krótka gadka czy na 15 moje autko jest możliwe do odbioru i bez problemu odbiór o 15:30. Godzinka oględzin (na szczęście wszystko wydaje się ok) i już 120 km przejechane 😀😀😀 Teraz już sam się przekonałem, że to prawda: Są samochody elektryczne i jest TESLA 😍😍😍

Michal

Moderator
Last edited: