Jeśli to jakkolwiek zaszkodzi interesom chińskim to od razu spacyfikują kogo trzeba dzięki swoim nowym ziomalom z Arabii Saudyjskiej (ale raczej nie zaszkodzi).Tymczasem sytuacja na Morzu Czerwonym się zagęszcza, może być jeszcze mniej ciekawie.
Wszystko ok, ale statki są kontraktowane na wiele miesięcy wcześniej.Jeśli to jakkolwiek zaszkodzi interesom chińskim to od razu spacyfikują kogo trzeba dzięki swoim nowym ziomalom z Arabii Saudyjskiej (ale raczej nie zaszkodzi).
Proponuję poczytać o Kryzysie Sueskim z 1956 roku, jak tylko komuś interesy się popsują to może nawet kilka tysięcy ludzi zginąć żeby rozwiązać problem. Ciekawe że wtedy też chodziło o blokadę statków z Izraela. Historia lubi się powtarzać, za każdym razem w trochę innej wersji.
W tym przypadku ta sytuacja jest na rękę Chińczykom, bo ich statki mogą płynąć spokojnie, ich "piraci" nie będą atakować, a konkurencja jest uziemiona.
odebrałem w Katowicach z 6%Dzisiaj odebrałem swoją białą LR w Katowicach w Galerii Libero. Poszło bardzo szybko i sprawnie. Auto było naładowane tylko w 11% ale dostałem kupon od Tesli na darmowe ładowanie 150km. Samochód po pierwszych oględzinach bez zastrzeżeń. Na trasie zaniepokoiły mnie wibracje na kierownicy przy prędkości ok 110-120km/h, ale one występowały i znikały... temat już poruszany na forum (opony się muszą rozjeździć podobno), zastanawiam się czy to zgłaszać?
U mnie było podobnie … aż byłem zdziwiony 😉Ja odebralem w warszawie naladowana do 90% i jeszcze 150km dostalem darmowych z automatu![]()
Konto/ladowaniejak odebrać te 150km? mi przed odbiorem tez o tym pisali, ale nigdzie nie widzę tego w aplikacji