Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
Dostawy TM3HL, mogą mieć opóźnienia, z uwagi na rezygnację ze statków, gdzie jakimkolwiek udziałowcem jest firma izraelska. W tej chwili szukają wolnych RO-RO, bez koneksji izraelskich.

elektryk

Pionier e-mobilności
Tymczasem sytuacja na Morzu Czerwonym się zagęszcza, może być jeszcze mniej ciekawie.
Jeśli to jakkolwiek zaszkodzi interesom chińskim to od razu spacyfikują kogo trzeba dzięki swoim nowym ziomalom z Arabii Saudyjskiej (ale raczej nie zaszkodzi).

Proponuję poczytać o Kryzysie Sueskim z 1956 roku, jak tylko komuś interesy się popsują to może nawet kilka tysięcy ludzi zginąć żeby rozwiązać problem. Ciekawe że wtedy też chodziło o blokadę statków z Izraela. Historia lubi się powtarzać, za każdym razem w trochę innej wersji.

W tym przypadku ta sytuacja jest na rękę Chińczykom, bo ich statki mogą płynąć spokojnie, ich "piraci" nie będą atakować, a konkurencja jest uziemiona.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Jeśli to jakkolwiek zaszkodzi interesom chińskim to od razu spacyfikują kogo trzeba dzięki swoim nowym ziomalom z Arabii Saudyjskiej (ale raczej nie zaszkodzi).

Proponuję poczytać o Kryzysie Sueskim z 1956 roku, jak tylko komuś interesy się popsują to może nawet kilka tysięcy ludzi zginąć żeby rozwiązać problem. Ciekawe że wtedy też chodziło o blokadę statków z Izraela. Historia lubi się powtarzać, za każdym razem w trochę innej wersji.

W tym przypadku ta sytuacja jest na rękę Chińczykom, bo ich statki mogą płynąć spokojnie, ich "piraci" nie będą atakować, a konkurencja jest uziemiona.
Wszystko ok, ale statki są kontraktowane na wiele miesięcy wcześniej.

Last edited:

nick-t

Nowy na Forum
Dzisiaj odebrałem swoją białą LR w Katowicach w Galerii Libero. Poszło bardzo szybko i sprawnie. Auto było naładowane tylko w 11% ale dostałem kupon od Tesli na darmowe ładowanie 150km. Samochód po pierwszych oględzinach bez zastrzeżeń. Na trasie zaniepokoiły mnie wibracje na kierownicy przy prędkości ok 110-120km/h, ale one występowały i znikały... temat już poruszany na forum (opony się muszą rozjeździć podobno), zastanawiam się czy to zgłaszać?
odebrałem w Katowicach z 6% :(.
Mam ten sam problem z wibracjami przy autostradzie. W weekend zmieniłem opony więc zobaczę czy problem był z oponami/wyważeniem. Z ciekawostek, przy wymianie opon okazało się że ciężarki były przyklejone tylko na końcach w środku latały, nigdy wcześniej tak nie widziałem.

EDIT: Po wymianie opon i wyważeniu problem z drganiem kierownicy ustał całkowicie.

Last edited:

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Ja odebralem w warszawie naladowana do 90% i jeszcze 150km dostalem darmowych z automatu ;)
U mnie było podobnie … aż byłem zdziwiony 😉

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
jak odebrać te 150km? mi przed odbiorem tez o tym pisali, ale nigdzie nie widzę tego w aplikacji
Konto/ladowanie

Attachments

• IMG_1817.png
    IMG_1817.png
    100,5 KB · Liczba wyświetleń: 36