Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
Na mój obecny samochód czekałem rok, więc teraz to dla mnie kosmos. W sumie lepiej byłoby odebrać w nowym roku jeśli samochód byłby również z 2024.
Pewnie wtedy odbiory w przełom lutego i marca z produkcji 2024.

inter

Pionier e-mobilności
Po ataku na Morzu Czerwonym na GALAXY LEADER, statek MORNING CHAMPION płynie do Barcelony okrążając Afrykę, planowany termin to teraz 25 grudzień.
c0e685dc201479e54c768c68d04de7a5e0b67555_2_689x308.jpeg

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Na lexusa NX czekałem rok i nie widziałem już nawet światełka w tunelu 😉 zrezygnowałem 😉

GGrraadd

Zadomawiam się
Dzisiaj odebrałem swoją białą LR w Katowicach w Galerii Libero. Poszło bardzo szybko i sprawnie. Auto było naładowane tylko w 11% ale dostałem kupon od Tesli na darmowe ładowanie 150km. Samochód po pierwszych oględzinach bez zastrzeżeń. Na trasie zaniepokoiły mnie wibracje na kierownicy przy prędkości ok 110-120km/h, ale one występowały i znikały... temat już poruszany na forum (opony się muszą rozjeździć podobno), zastanawiam się czy to zgłaszać?

Pedr

Pionier e-mobilności
Dzisiaj odebrałem swoją białą LR w Katowicach w Galerii Libero. Poszło bardzo szybko i sprawnie. Auto było naładowane tylko w 11% ale dostałem kupon od Tesli na darmowe ładowanie 150km. Samochód po pierwszych oględzinach bez zastrzeżeń. Na trasie zaniepokoiły mnie wibracje na kierownicy przy prędkości ok 110-120km/h, ale one występowały i znikały... temat już poruszany na forum (opony się muszą rozjeździć podobno), zastanawiam się czy to zgłaszać?
Gratulacje! Jechałeś na letnich czy miałeś już zimówki?

GGrraadd

Zadomawiam się
Gratulacje! Jechałeś na letnich czy miałeś już zimówki?
Na letnich.... nie miałem z bardzo wyboru- ale nie było tragedii. Nawet gdybym chciał dokupić koła zimowe za 15000 (czego bym nie zrobił:) to dzisiaj się dowiedziałem, że i tak ich nie ma na tą chwilę, czekają na dostawy.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Na letnich.... nie miałem z bardzo wyboru- ale nie było tragedii. Nawet gdybym chciał dokupić koła zimowe za 15000 (czego bym nie zrobił:) to dzisiaj się dowiedziałem, że i tak ich nie ma na tą chwilę, czekają na dostawy.
Nawiasem, rzut beretem od Katowickiego punktu mam sprawdzone koła/opony (w sensie serwis, bo kto tam jakie lubi to kwestia gustu i/lub podpytania się tu na forum), pewnie gdyby ktoś potrzebował to dało by się to sprawnie ogarnąć.

inter

Pionier e-mobilności
Okazuje się, że w produkcja Tm3HL jest zastój, trwają prace modernizacyjne na liniach. Jestem ciekaw, co to za modernizacja. Pewnie dlatego, od pewnego czasu, brak nowych transportów.