Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

Pedr

Pionier e-mobilności
but why ?
Zamówienie było 25.11 i cały tydzień stawałem na głowie, aby ogarnąć płatność, rejestrację, ubezpieczenie w tak krótkim czasie. Odbiór umówiony był na dzisiaj, a dokumenty do rejestracji dotarły w piątek po południu. Po całym dniu czekania i stresów dostałem tablice wczoraj wieczorem. Odpalam apkę a tu zmiana terminu. Od rana smsy, maile, telefony do salonu. Miałem jechać do W-wy rano, ale nie chciałem ryzykować, że odprawią mnie z kwitkiem więc zostałem w domu. Ktoś z salonu zadzwonił do mnie przed 10:00 i okazuje się, że mogę odebrać dzisiaj - no problem. 🤯🤯🤯No więc pędem na dworzec (w Poznaniu) i 15:00 byłem w W-wie. Szybko do salonu - odbiór jak piszecie maks 10 minut i jeszcze zdążyłem zmienić opony. Mam działalność ponad 20 lat i zawsze biorę nowe samochody, ale czegoś takiego jeszcze nie przerabiałem.

wiktor

Posiadacz elektryka
ale w sumie to nie musiałeś pędem jechać bo już się przestawiłeś na inny termin 🙃

inter

Pionier e-mobilności
W tym roku już chyba nie będzie nowy statków z TM3. W porcie czekają na załadunek wersje z kierownicą po prawej stronie, jest tego kilka tysięcy pewnie zapełnią 2 statki.
Od listopada TM3 jest też dostępna w Chinach, i podobno się dobrze sprzedaje ale liderem pozostaje Y. W sumie sprzedano 60.000 Tesli.

inter

Pionier e-mobilności
Pierwsze demówki w sprzedaży, ale ceny jakies strasznie wysokie maja Full autonomiczna jazdę. W DE większy wybór.
1702053904758.png

Last edited:

r00tku

Posiadacz elektryka
Właśnie minął mi miesiąc od zamówienia......
Czytam, że w tym roku nie będzie już chyba nowych dostaw....
Wychodzi na to, że faktycznie opony zimowe bedą mi zbędne :D
No niestety... Spodziewałbym się raczej na przełomie stycznia/lutego.
Ja się pocieszam tym, że może mój egzemplarz będzie przynajmniej pozbawiony ewentualnych wad wieku dziecięcego (brak VINu, więc zakładam że jeszcze nie został wyprodukowany).