Tesla Model 3 Highland akcesoria

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Zacznij godzic sie z mysla, ze w 3HL (kierunkowskazy na przyciskach w kierownicy) wylaczaja sie automatycznie tak samo jak przy S3XY Knobs czyli zaleznie od kata skrecenia kola kierownicy lub rozpoznania manewru przez kamery czyli roznie :)
Moja paczka z Enhauto wlasnie dotarla i kierunkowskazy sie „wygrzewaja”.
Jestem pewien, ze beda duzo wygodniejsze od przyciskow i nie bede zalowal zakupu.
Ja już jeżdżę kilka dni i jestem zadowolona.
Wygrzewałam 1 dzień i się trzymają.
Kupiłam i lewy i prawy stalk.

refi1234

Posiadacz elektryka
Przebita opona - podnośnik

Być może komuś się ten pomysł przyda.
Jakis czas temu będac w Toskanii na prawdziwym wypiździe..ie złapałem gumę. Raczej żaden serwis nie dojechałby szybciej niż w 24 godz. więc próbowałem ogarnąc to zestawem naprawczym. Niestety nie mając podnosnika męczyłem sie z tym prawie 3 godziny (nie wiedziałem gdzie dziura, potem jak ja przygotować nie mając za duzego pola manewru we wnęce koła i na końcu jak poprawnie sprawdzić szczelność).

Postanowiłem że drugi raz juz tak nie będzie. Tak więc - na długie i dziwne trasy potrzebowałem zestaw kompresor, fleki i podnośnik. Kompresor mam Teslowy, fleki i na wkrety i sznurki, ale niestety niska Tesla nie jest taka prosta w podniesieniu. Nawet niski podnośnik który ma min 10-11 cm - gdy złapiesz gumę nie wejdzie pod auto wraz z teslową gumą :). Trzeba wtedy podnosić auto pod drugim nie przebitym kołem i wsadzić stabilną podpórkę po stronie przebitego.

Szukałem rozwiązania i oto jest. Całość (podnośnik z gniazdem na gumy Tesli, fleki, klucze, podpórka tez ze stabilnym gniazdem na gumy Tesli itd) mieści się w jednej małej torbie. Dostosowana do każdej Tesli ale po zmianie gumowej poduszki także do każdego innego auta.
Koszt razem ok 250-300 zl

Uwaga: także bardzo przydatne przy własnoręcznej rotacji opon.

IMG_9988.jpg

IMG_9984.jpgIMG_9987.jpgIMG_9986.jpgIMG_9989.jpg

Last edited:

refi1234

Posiadacz elektryka
Przyznam że nie szukałem, ale pomysł zacny. Ile to waży ? Czy ma stosowną nośność ?
Daj namiar.

Nie jest ciezkie, razem kilka kg. Rozmiar widzisz na foto (po kubku kawy obok torby).
Nośność 2.5 tony więc pasażerowie moga z TM3 siedzieć wewnątrz :)

1/ Podnosnik z gniazdem

2/ Podstawki (na tokarce dorobione gniazdo) do tego zestawu

3/ Porządny zestaw fleków

eugtor

Posiadacz elektryka
Krótka historia naprawy w garażu bez podnośnika :) Wkręty wulkanizacyjne robią robotę. Koło dopompowane z 1.5 atm do 3.0 za pomocą kompresorka Xiaomi.

Attachments

• 33335B39-79E4-40C6-A9C5-4AE3D9A1F15C.JPG
    33335B39-79E4-40C6-A9C5-4AE3D9A1F15C.JPG
    2 MB · Liczba wyświetleń: 44
  • 005C8CB2-DEFC-4B4F-A2AF-40930A33CC6E.JPG
    005C8CB2-DEFC-4B4F-A2AF-40930A33CC6E.JPG
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 44
  • 35C2076B-084E-4D99-8E39-7F1252F0A1FB.JPG
    35C2076B-084E-4D99-8E39-7F1252F0A1FB.JPG
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 44

Krzys

Zadomawiam się
Ma ktos do polecenia pokrwoiec dla psa na tylną kanpe? Teslowy wydaje sie w porzadku dzieki osobnym pokrowcom na drzwi, ale kosztuje sporo zlotych monet.