Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu

facet

Fachowiec
Hmm frunka użyłem 3x tylko po to żeby pokazać widzom że jest :). Ładuję w domu a kabla z Tesli nie odfoliowałem nawet jeszcze, zresztą jak i haka.

swistak

Posiadacz elektryka
a gdzie macie wlew plynu do spryskiwaczy?
Ja tylko raz na początku dolałem i niewiele do dziś zużyłem. A ty dolewasz co tydzień ;)?
(nie do końca śmieję się; jak zrobiłem kiedyś w tydzień 3x Rzeszów-Warszawa-Rzeszów na jesieni to poszedł mi cały płyn w tydzień faktycznie, ale to nie w Tesli)...

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
1000017286.jpgAle to było przyjemne. Wyjazd z Warszawy 98%, przyjazd do Krakowa (na drugą stronę, prawie Wieliczka) na 38%. Na początku jechałem 125, ale potem uznałem, że mniej samochodów mijam jadąc przepisowo 120 kmh.

To jest takie miłe, że te 310 km to jest nic dla tego samochodu, przynajmniej w idealnych warunkach.

Jedyny minus, że nie ma superchargera gdzieś przy s7 w połowie. To bym nie musiał nawet się ładować w Krakowie.

Przed jazdą zmniejszyłem ciśnienie w oponach do 2.9, bo znów przez wzrost temperatury było spoczynkowe 3.0-3.1. Nagle zrobiło się bardzo cicho. Średnia z wyświetlacza to około 15 kWh na 100 km

nabrU

Moderator

Michal

Moderator

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator
Kłamstwo ale miłe :)

Jak dla mnie zero kłamstwa, bo liczone w trakcie jazdy i o to właśnie w Tesli chodzi. Zużył 60% baterii (czyli jakieś 45kWh) na ~300km więc to MUSI wyjść ok. 15kWh/100km