Wojtek Wawa
Tesla Model 3 LR RWD 2025
Tak, daltego stworzyłem ten wątek, bo to grzanie z kabla jest powszechnie głoszonym benefitem. A mało osób w "blokach" wie, że EV są dla nich jeszcze bardziej (jeśli mają zasięg porównywalny z ICE w mieście), bo właśnie bez grzania się z fotowoltaiki/kabla przy domu, oferują rewelacyjną sprawność i ciepłą kabinę w kilkadziesiąt sekund, a nie kilkanaście minut, jak ICE.
Tak, jak nieszkodliwość ładowania DC w samochodach typu tesla (zarządzanie ciepłem podczas szybkiego ładowania rozwiązuje problem), tu też ciągle mało osób o tym wie. I rezygnuje z BEV, bo nie ma gdzie ładować.
Pytanie "a to nie trzeba codziennie ładować?" jest najczęściej zadawanym przez kolegów i sąsiadów, odkąd kupiłem teslę.
Tak, jak nieszkodliwość ładowania DC w samochodach typu tesla (zarządzanie ciepłem podczas szybkiego ładowania rozwiązuje problem), tu też ciągle mało osób o tym wie. I rezygnuje z BEV, bo nie ma gdzie ładować.
Pytanie "a to nie trzeba codziennie ładować?" jest najczęściej zadawanym przez kolegów i sąsiadów, odkąd kupiłem teslę.