Nie odświeżyłem forum jak pisałem posta. Mój błąd Dziękiczytaj wyżej
Nie odświeżyłem forum jak pisałem posta. Mój błąd Dziękiczytaj wyżej
TakWracasz Teslą do UK po odbiorze?
Na razie nie ma nic do odbioru poniżej godz. 12:0029.03 godz. 15:00 . Nikt nie ma godziny przedpołudniowej? Dziwne.. Ja bym najchętniej tak odebrał, najchętniej godzina 10-11.
To spokojnie, jest dużo ładowarek w Niemczech, w PL może być stresik, chociaż jak będziesz jechać główną na Poznań - Berlin to powinno być ok
Mi jakos dwa trzy miesiace.To dorzucę dodatkowe pytanko od siebie - orientuje się ktoś po jakim czasie zwracają opłatę rezerwacyjną płaconą kartą przy zamawianiu - bo leasing finansuje całość kwoty z faktury, więc wisi mi niby te 1.200 zł do zwrotu. I czy to sami zwracają na kartę, czy trzeba się jakoś upominać?
Ciekawa byłam co do płatności za ładowanie i czy powinnam ściągnąć jakieś aplikacje na telefon czy po prostu kartą bankową się płaci przy ładowaniu ? Mam aplikacje PlugShare co wyszukuje ładowarki …@KaskaS A to ciekawe I będziesz po jUKeju jeździła samochodem LHD?
Wbij do mnie na priv (bo tu się robi odbiorowe kółko matrymonialne ) gdyż rok temu robiłem trasę UK-PL-UK tyle, że nie Teslą a ID.3, więc chętnie podzielę się moimi doświadczeniami. Opis podróży masz jakby co poniżej:
Go East by EV - czy to dobry pomysł?
Wielkanoc się pomału zbliża, a ja rodziny w PL nie widziałem prawie dwa lata więc jest plan na wyjazd do Polski. Mam więc zagwozdkę czy lecieć samolotem czy wsiąść w ID.3 i jechać? Punkt startu: Southampton (UK), punkt docelowy: Ostrowiec Św. Samolot byłby "no brainer" gdyby nie fakt, że...forum.elektrowoz.pl
Ja bym sie tak nie napalał czy odbierzesz samochód w marcu. Ja zamóiełm TMYP Midnight Silver najpierw 22.08.2022, który miał być w styczniu 2023. Potem zmienili kolor na Quicksilver i ok bardzo mnie to ucieszyło. W styczniu 2023 dostałem sms czy chcę samochód odebrać w marcu - oczywiście odpisałem "TAK" po czym zamówienie za tydzień zniknęło w ogóle ze strony tesli i z aplikacji. Po dodzwonieniu się w końcu do Tesli 17 lutego dostałem informację, że właśnie zamówienia zostały anulowane i trzeba zrobić nowe a ze starego zostanie zwrócona zaliczka z zapewnieniem, że samochód zgodnie z terminem pierwszego zamówienia zostanie dostarczone. Tak też zrobiłem więc mam nowe zamwówienie z lutego z drugą zaliczką. Zaliczki z pierwszego nie ma samochodu też nie. Leasing załatwiony opłata wstępna zrobiona a kontaktu z teslą nie ma żadnego. No cóż czekam cierpliwie do końca marca, a potem zobaczymy.