Piti

Zadomawiam się
29.03 godz. 15:00 . Nikt nie ma godziny przedpołudniowej? Dziwne.. Ja bym najchętniej tak odebrał, najchętniej godzina 10-11.
Na razie nie ma nic do odbioru poniżej godz. 12:00
Chyba dają sobie czas na przyg aut, może nawet podładują komuś losowemu, nie wiem…
Czekamy jak inni się odezwą.

Piti

Zadomawiam się
To spokojnie, jest dużo ładowarek w Niemczech, w PL może być stresik, chociaż jak będziesz jechać główną na Poznań - Berlin to powinno być ok

Ja bym poprosił o zmianę odbioru na Berlin. Skoro jeszcze nie jest wyprodukowany…

nabrU

Pionier e-mobilności
@KaskaS A to ciekawe ;) I będziesz po jUKeju jeździła samochodem LHD?

Wbij do mnie na priv (bo tu się robi odbiorowe kółko matrymonialne :ROFLMAO:) gdyż rok temu robiłem trasę UK-PL-UK tyle, że nie Teslą a ID.3, więc chętnie podzielę się moimi doświadczeniami. Opis podróży masz jakby co poniżej:

krzyss

Pionier e-mobilności
To dorzucę dodatkowe pytanko od siebie - orientuje się ktoś po jakim czasie zwracają opłatę rezerwacyjną płaconą kartą przy zamawianiu - bo leasing finansuje całość kwoty z faktury, więc wisi mi niby te 1.200 zł do zwrotu. I czy to sami zwracają na kartę, czy trzeba się jakoś upominać?
Mi jakos dwa trzy miesiace.

KaskaS

Nowy na Forum
@KaskaS A to ciekawe ;) I będziesz po jUKeju jeździła samochodem LHD?

Wbij do mnie na priv (bo tu się robi odbiorowe kółko matrymonialne :ROFLMAO:) gdyż rok temu robiłem trasę UK-PL-UK tyle, że nie Teslą a ID.3, więc chętnie podzielę się moimi doświadczeniami. Opis podróży masz jakby co poniżej:

Ciekawa byłam co do płatności za ładowanie i czy powinnam ściągnąć jakieś aplikacje na telefon czy po prostu kartą bankową się płaci przy ładowaniu ? Mam aplikacje PlugShare co wyszukuje ładowarki …

kzahel

Zadomawiam się
Ja bym sie tak nie napalał czy odbierzesz samochód w marcu. Ja zamóiełm TMYP Midnight Silver najpierw 22.08.2022, który miał być w styczniu 2023. Potem zmienili kolor na Quicksilver i ok bardzo mnie to ucieszyło. W styczniu 2023 dostałem sms czy chcę samochód odebrać w marcu - oczywiście odpisałem "TAK" po czym zamówienie za tydzień zniknęło w ogóle ze strony tesli i z aplikacji. Po dodzwonieniu się w końcu do Tesli 17 lutego dostałem informację, że właśnie zamówienia zostały anulowane i trzeba zrobić nowe a ze starego zostanie zwrócona zaliczka z zapewnieniem, że samochód zgodnie z terminem pierwszego zamówienia zostanie dostarczone. Tak też zrobiłem więc mam nowe zamwówienie z lutego z drugą zaliczką. Zaliczki z pierwszego nie ma samochodu też nie. Leasing załatwiony opłata wstępna zrobiona a kontaktu z teslą nie ma żadnego. No cóż czekam cierpliwie do końca marca, a potem zobaczymy.