Piti

Zadomawiam się
U mnie jest tak:
1. Rok produkcji 2023
2. Masa własna [kg] 1909
3. Dopuszczalna masa całkowita [kg] 2448
4. Dopuszczalna masa całkowita zespołu pojazdów [kg] 3948
5. Maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem [kg] 1600
A na oryginale EC po ang tez masz masę własną 1909 kg ? Czy może 1984 kg ?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
A na oryginale EC po ang tez masz masę własną 1909 kg ? Czy może 1984 kg ?
na EC - 1984
na oświadczeniu producenta - 1909kg
do dowodu powinno pójść 1909kg ale to zależy od osoby rejestrującej z czego napisze

Piti

Zadomawiam się
na EC - 1984
na oświadczeniu producenta - 1909kg
do dowodu powinno pójść 1909kg ale to zależy od osoby rejestrującej z czego napisze
Trochę jaja…jak u Barei
W oryginalnym dokumencie 1984 kg
A Polacy (głównie kierownik salonu T. Chudy) uważają, że 1909 kg.

Może samodzielnie zważył auto ?

kristof46

Fachowiec
Zamawiał ktoś w tym tygodniu MY LR -białą? Jakieś przewidywania co do terminu dostawy? Na stronie jeszcze kilka dni temu było 2-4 tygodnie, ale po złożeniu zamówienia wyświetla się termin kwiecień-czerwiec.
Btw Ktoś robił leasing z mbankiem ostatnio?
Długo się u nich schodzi? I ogarniają temat, bo z tego co czytałem to tesla jest dość specyficzna?
Nie wiem czy czekać aż dostanę VIN z załatwianiem leasingu czy już teraz coś działać?
PS nie biorę dofinansowania bo MY LR przy Vacie 50% nie łapie się w limicie.
Możesz orientować się już teraz ale leasing i tak wkroczy dopiero po nadaniu VIN.
Co do terminu to patrząc na posty jak i rozmowy o tym jak Tesla działa w kwestii produkcyjnej to nadal loteria. Może trafisz wcześniej ale duże prawdopodobieństwo że będziesz czekał dłużej. Zobacz że ludzie ze stycznia nadal nie mają terminu. Nie wiem co prawda jakie były wtedy przewidywane czasy oczekiwania. Sam zamówiłem w weekend swoją Y i też jestem ciekaw ile będę czekał. Oby nie tak jak ojciec co zamówił Teslę 3 we wrześniu 2020 a dostał ją kwiecień/maj 2021 ;) Tylko że wtedy były głosy że auta trafiały głównie na te "lepsze" rynki. Plus były jakieś liftingi.

MonikaW

Nowy na Forum
Do osób odbierających w Q1 2023‼️‼️

Popatrzcie w dokumenty do rejestracji.
Na moim tłumaczeniu homologacji: dopuszczalna masa całkowita pojazdu = 2248 kg (masa własna 1984 kg), czyli „udźwig” = 264 kg
Na oryginalnej homologacji w j.ang. jest 2448 kg.

Macie tak samo w papierach ? Sprawdźcie. Czy to tylko u mnie ktoś się pomylił ?

Jeśli ktoś już rejestrował auto, popatrzcie w papiery i napiszcie czy to przeszło… czy nie będzie odmowy rejestracji przez błąd pracownika Tesli.
Witam, niestety również mam taki problem. Odbiór zaplanowany na 24.03, a auto nie zarejestrowane...

Dokumenty odrzucone przez urząd ze względu na błąd w tłumaczeniu homologacji.

Stąd moje pytanie: wie ktoś jak się skutecznie kontaktować z Teslą? Ktoś, gdzieś ma może jakiś bezpośredni kontakt?