Alef

Zadomawiam się
na elektrowozie ktos w komentarzach pisal, ze odbieral Tesle w Zabkach to po angielsku mowil koles z obslugi ktory byl niemcem :)
Ja mówie po polsku. Może chu…wo ale każdy da rady mnie zrozumieć :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i maksymalizacje sprzedaży. Jak ktoś już zamówił auto i na nie czeka to po co mu komplikowac życie, jak bedzie to odbierze, jak ma jakiś termin to spodziewa się auta w tym terminie, środki tez przygotowuje na ten termin, nie każdy ucieszy się że auto będzie wcześniej. Jeślli czyjeś auto ma dojechać pod koniec marca to po co mu wpychac takie samo pod koniec lutego? Sprzedajć auto z placu nie mamy przez miesiąc auta które można natychmiast sprzedać. A jak auto jest dostępne przez cały miesiąc to może ktoś dodatkowy w tym czadsie będzie miał zachcianke i je weźmie, taki z podejsciem "dziś płace, jutro odbieram albo nie chce". Podmieniając będzie duzo ciężej sprzedać auto w pare dni przed końcem kwartału. Obstawiam że 20-25 marca jeśli bedą mieli jeszcze wolne auta i będzie luźniej to obdzownia ludzi którzy czekają na takie konfiguracje i wtedy zapytaja się czy ktoś jest chetny wziąć wczesniej pod warunkiem że zapłaci w kilka dni.
Jak komuś zależy żeby mieć auto wcześniej to sam wyszuka konfigurację która mu pasuje i poprosi o przepięcie zamówienie. W internatch są sprzeczne informację na ten temat bo cześć osób dostaje odpowiedź że jest polityka ze nie przepinają zamówień existing inventory na custom, ale trafiając na odpowiedniego pracownika( np osobiście) daje rade takie coś załatwić. U nas jest problem z kontaktem żeby takie coś załtwić, ale tak jak opisałem wyżej nie beda tego robić z automatu bo to sie nie opłaca
Ja już mam opłacone zamówienie od dawna, nie przypisali mi niczego z dostępnej puli.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Zmieniły się daty dostaw: Szacowany termin dostawy: kwi – cze 2023 dla wszystkich wersji.

ypl

Pionier e-mobilności
Kościoła Tesli, bo przecież jak Ci się cokolwiek tam podoba, to już jesteś fanbojem / fanatykiem / wyznawcą.
Jeśli natomiast będziesz narzekał i wyzywał, najlepiej jeśli nigdy nie widziałeś auta na oczy, to nie będziesz hejterem tylko racjonalnie myślącym konsumentem ;)
Tak tu się wozimy na tym forum ;)
Hahaha, no właśnie widzę, ja osobiście też miałem takie dziwne pojęcie o tesli, no bo clickbajtowe artykuły to wiadomo co piszą. Natomiast jako fan motoryzacji z uwagi na to że daleko nie mam, bo mieszkamy nad zalewem zegrzyńskim, całkowicie spontanicznie postanowiłem pojechać do ząbek. Pomyślałem, pojadę, popatrzę, pośmieję się. No i jak widać, zamiast śmiać się to zamówiłem 😁
Ale nie czuję się przynależny do "kościoła", może kiedyś jak nie odpadnie kierownica i kupię cybertrucka albo TMX.

Cav

Pionier e-mobilności
te nowsze maja slabszy silnik i przyspieszenie powyzej 6s, przedtem sr+ mial 5,6s i mocniejszy silnik ale mnijesza baterie
I o tym pisałem.
Dostajesz coś innego niż zamawiałeś, bo nikt Ci nie potwierdził parametrów na zamówieniu.
Dobra, odpuszczam ten model - nie trawię takich wałków.

Cav

Pionier e-mobilności
Ale nie czuję się przynależny do "kościoła",
Ale już się czepiasz każdego, który zauważa, że w Tesli nie wszystko działa jak należy....
Widać przynależność do kościoła odbywa się w sposób nieuświadomiony przez wiernego......

Michal

Moderator

Bronek

Pionier e-mobilności
Latają różni po forach i wątkach tylko w tym jednym celu . Nie ma ch we wsi , ale to jest gorsze od bólu zęba .Nie da się wyrwać takich cech charakteru, to natura .
Rozumiem , bo to normalne jak sobie coś kupimy , dostaniemy , zrobimy lub mamy i nas to cieszy czasem i się chwalimy, lub odwrotnie .My Narod mruków mamy z tym chwaleniem kłopot , bo np. za komuny posiadanie czegoś fajnego groziło tzw. domiarem . Nie umiemy godzić w swym umyśle stanów skromnosci z radością, to nam sie kłóciliśmy . Jesteśmy ponurakami , tylko smutas jest pożądny, inni zadowoleni są co najmniej podejrzani.
Cieszylem się np z Leafa , Malucha czy dzieciaków . Psa i kota.

Ale nie dopierd..lam się do kozy sąsiada o ile mi nie zjadla kapusty.
Natomiast na EW są "artysci" co poświęcają czas nie na pisanie o tym nie co ich cieszy lub co wiedzą z doświadczenia , tylko deprecjonują cos czego sami nie mają . Ostatecznie jesli nie wada charakteru to zwykla prosta zazdrość . Akurat padlo na Tesle ale pewnie to i dom sąsiada , córka kolegi czy żona szefa. Te typy tak mają .
Majac Leafa nie pisałem źle o Kia Zoe itp czy nawet o niedostępnej Tesli , a tylko to tym o co dobre lub zle w Leafie .
Rozumiem jedynie np @cooler a , że ma konkretne zastrzeżenia , ale też Go nie rozumiem , to wyjątkowo tolerancyjny czlowiek , ja bym podpalił fabrykę :)

Piti

Zadomawiam się
Hahaha, no właśnie widzę, ja osobiście też miałem takie dziwne pojęcie o tesli, no bo clickbajtowe artykuły to wiadomo co piszą. Natomiast jako fan motoryzacji z uwagi na to że daleko nie mam, bo mieszkamy nad zalewem zegrzyńskim, całkowicie spontanicznie postanowiłem pojechać do ząbek. Pomyślałem, pojadę, popatrzę, pośmieję się. No i jak widać, zamiast śmiać się to zamówiłem 😁
Ale nie czuję się przynależny do "kościoła", może kiedyś jak nie odpadnie kierownica i kupię cybertrucka albo TMX.
Masz coś podpisywane w stopce. Jaki cel miałeś umieszczając to ?
A/ zazdrość i zawiść innych forumowiczów
B/ chcę się pochwalić
C/ powymyślałem sobie, niech mają buldupy
D/ ….
E/ ….
Jestem strasznie ciekaw z psychologicznego pktu widzenia - co kieruje ludźmi umieszczając taką śmieszną stopkę (niektórzy nawet auta, które już sprzedali) - OBŁĘD