bart_zaw

Posiadacz elektryka
w temacie masy przy rejestracji ( u mnie) =
wyciąg z homologacji EC - (pola 13 i 13.2) 1984kg --- (pole 16.1) DMC - 2448kg
oświadczenie producenta (pole 6) 1909kg --- (pole 9) DMC - 2448kg
dowód rej. (pole G) 1984kg --- (pole F.1 i F.2) = DMC 2448kg

Piti

Zadomawiam się
Po weekendowych przemyśleniach zdecydowałem, że zrobię eksperyment i pożytkuję Y RWD. Dziś zarejestrowałem i ubezpieczyłem. Urząd komunikacji miał oczywiście obiekcje do bałaganu z masami ale zdecydował że wyjaśni to już sam z Teslą.
Czy ktoś odbierał Y RWD w ubiegłym tygodniu?, może podzieli się wrażeniami.
A na którego marca masz odbiór zaplanowany ?

Piti

Zadomawiam się
Ta Pani zadzwoniła do mnie w piątek z informacją że mam wybrać termin obioru. Wybrałem, odpisałem i też dostałem taką odpowiedź.
Wow. Mogłeś sobie wybrać ??? Niesamowity komfort….
I na kiedy wybrałeś ? Kiedy ten szczęśliwy dzień ???

P.S. Czuje ze tam jest taki kocioł/bałagan, ze aż się boję, że przyjadę ponad 200 km, a mi powiedzą ze moje auto jeszcze nie dojechało….będzie za 3 dni😀
aż mam stracha!!!

Pablo_SuperSix

Nowy na Forum
Czy czeka ktoś ma Tesla Model Y Performance Quicksilver? Złożyłam zamówienie 18.01.23 i dostałam SMS o potwierdzenie odbioru do końca Marca ale poza tym cisza… Dodzwonić się już nie można, wiadomość nagrana żeby wysłać e-mail na które i tak nikt nie odpisuje … Pomocy!!!
Ja również czekam za Y Performance Quicksilver i nic się nie dzieje, tylko potwierdzenia SMS. Zamówienie z 10.01.2023. Zaglądam na dostępność aut na stronie Tesla DE, i tam same czarne i białe, sporadycznie pojawia się jakiś egzemplarz srebrny. Podejrzewam, że dany kolor produkują partiami i obecnie nie ma w produkcji srebrnych. A jak ruszą, to będzie pewnie sporo.