Mimo, że nie odbierałem nowego auta od 3 lat, to uważam, że moja instrukcja jest nadal aktualna:
Musisz się dowiedzieć jakie statki płyną do EU i co wiozą: 0. Najlepiej zawsze zaczynać od dat podawanych przez Tesla, bo auto, które zamawiasz może już dawno być w transporcie. Tesla może zmieniać planowaną datę dostawy, więc zawsze zacznij od sprawdzenia aktualnych danych - są przypadki...
forum.elektrowoz.pl
Ps. Przy odbieraniu używanego auta rok temu był podobny burdel, więc nie widzę, żeby cos się zmieniło.
Ps. 2. Ja nie piszę, że Tesla robi dobrze - ja piszę co robić, żeby się mniej denerwować. Tesla oczywiście robi źle i te ich odbiory są do dupy ale podstawowym narzędziem żeby nas to nie zamęczyło jest wpłacanie jakichkolwiek pieniędzy dopiero na sam koniec, bo niestety zwłaszcza przy leasingach jesteśmy jednak przedsiębiorcami, a nie konsumentami i przez to można się tylko sądzić jeśli coś nam się nie podoba.
Ps. 3. Śmiesznie w sumie, że według Daniela, to moje rady są już mało warte bo dawno nie kupiłem nowego auta... hehe... no sorry, że nie kupuje nowego co rok

Obiecuje poprawę i już zmawiam plaida, ale wtedy pewnie mnie lepiej obsłużą, więc mi napiszesz, że nie mam doświadczenia, bo wziąłem najdroższe