Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

KRA

Fachowiec
Już kupiłem, dostawa w sobotę. Tylko myślę czy nie da się wyciągnąć jakiegoś bonusa od Elona ;)
To nie tradycyjny salon i dealer który w zaciszach i potajemnie negocjuje rabaty indywidualnie z każdym klientem. I zresztą bardzo dobrze, tutaj bierzesz co widzisz i za tyle co widzisz, bez rabatów dla lekarzy, księży, aptekarzy, znajomych królika itd. za to dostajesz super auto w doskonałej na dzisiejsze czasy cenie.
Ja przed zakupem Tesli Y prawie popełniłem błąd zakupu dużego elektrycznego SUV-a pewnej bawarskiej marki... Jak sobie teraz przypomnę że co wizyta miałem inną cenę i rabat, do tego nic na piśmie mi nie chcieli dać, oferta wydrukowana z ceną katalogową a rabat sam sobie policz z procentem który się zmieniał to mi się scyzoryk otwiera.... Dla mnie to nie prawdopodobne w dzisiejszych czasach zeby tak ściemniać klientowi, więc jak najbardziej doceniam otwartość ofertową Tesli i każdemu od tej pory polecam markę przytaczając wspomniany przykład ściemniania w salonach tradycyjnych marek....

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Jusand kiedy dostaleś VIN?
Dzisiaj dzwonili i proponowali żebym wziął coś z inventory (S/X jest sporo) ale żadnej zachęty nie chcą dać;) Dodatkowo "W tranzycie - wkrótce dostępny" nie brzmi dla mnie jak coś co można do soboty odebrać. @Michal może Ty wiesz co ten status oznacza. Pracownik Tesli użył słów "będą celować" w ten tydzień ale wątpię że się wyrobią. Leasing też obawia się że mogą się nie wyrobić z rejestracją.

elektryk

Pionier e-mobilności
Dzisiaj dzwonili i proponowali żebym wziął coś z inventory (S/X jest sporo) ale żadnej zachęty nie chcą dać;) Dodatkowo "W tranzycie - wkrótce dostępny" nie brzmi dla mnie jak coś co można do soboty odebrać. @Michal może Ty wiesz co ten status oznacza. Pracownik Tesli użył słów "będą celować" w ten tydzień ale wątpię że się wyrobią. Leasing też obawia się że mogą się nie wyrobić z rejestracją.
Tydzień temu pod salonem było pusto, była jakaś impreza, ale nie było widać samochodów zbyt wiele. Może nie zwozili ich z Wyszkowa ze względu na imprezę przed salonem.

W tym kwartale ograniczona została produkcja, TroyTesLike (gość od dłuższego czasu prowadzi newsletter z dosyć dokładnymi obliczeniami produkcji i dostaw) twierdzi, że kwartał zakończy się z 7% spadkiem produkcji względem oczekiwań, twierdzi że to celowe działanie żeby nie mieć ciśnienia na obniżki cen - inni producenci tak często robią.

Jusand

Posiadacz elektryka
Vin został nadany praktycznie od razu. Dziś Y odebrany.

inter

Pionier e-mobilności
Tydzień temu pod salonem było pusto, była jakaś impreza, ale nie było widać samochodów zbyt wiele. Może nie zwozili ich z Wyszkowa ze względu na imprezę przed salonem.

W tym kwartale ograniczona została produkcja, TroyTesLike (gość od dłuższego czasu prowadzi newsletter z dosyć dokładnymi obliczeniami produkcji i dostaw) twierdzi, że kwartał zakończy się z 7% spadkiem produkcji względem oczekiwań, twierdzi że to celowe działanie żeby nie mieć ciśnienia na obniżki cen - inni producenci tak często robią.
Wszystko by się zgadzało, ale III kw. to zmiana modelu 3, stąd spadki, Musk mówił o ograniczeniach w produkcji.

itguy

Posiadacz elektryka

Teraz (ładowałem się w niedzielę) trochę tam tego stoi, ale bez tłoku i głównie same Y. 1695705946332.png

cpt

Zadomawiam się
Czy były jakieś dobre oferty na TMYP w tym kwartale? Przyznam, że nie śledziłem aż tak dokładnie, ale kiedy wchodziłem nigdy nie było performance. Pozdrawiam

Michal

Moderator
Czy były jakieś dobre oferty na TMYP w tym kwartale? Przyznam, że nie śledziłem aż tak dokładnie, ale kiedy wchodziłem nigdy nie było performance. Pozdrawiam
wejdź na ev.warszwa.pl (łamane na) tesla
kliknij tam link na górze PAWD, i użyj filtrów ponad tabelą - wpisz: [Var = my] oraz [Lang = pl]
Dzisiaj rano do 10:55 była była TMY PAWD za 265 070 zł.