Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Napisz coś więcej jaka konfiguracja?

Postawiłem na Long Range Pearl White z hakiem na 19' kołach. Głos rozsądku :)

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Chociaż mieści się w dopłacie ?

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem dużej rodziny :) kupiłem prywatnie, dopłata 27k

grzkas

Fachowiec
Oczywiście że nie jest to takie proste ale z drugiej strony bez przesady - otwierałem już serwisy tworzone od zera (w innej branży - bardziej skomplikowanej i wymagającej więcej kwalifikacji i szkoleń dla pracowników). 6 miesięcy od wejścia do gołego budynku to aż nadto - wystarczy sprawny zespół od projektów i pilnowanie ramp-up plan.
No tak, ale czy to byl plan otwarcia kilkudziesieciu serwisow w tym samym czasie w Europie? czy jednego na ktorym skupila sie cala zaloga? Bo to robi troche roznice.

Olecki

Pionier e-mobilności
No tak, ale czy to byl plan otwarcia kilkudziesieciu serwisow w tym samym czasie w Europie? czy jednego na ktorym skupila sie cala zaloga? Bo to robi troche roznice.
Jednego ale o większej skali niż te kilkadziesiąt serwisów Tesli razem wziętych ;) , do tego oprócz samych napraw dochodziła jeszcze skomplikowana logistyka (często międzynarodowa). I na tego typu projektach nie skupia się całą załoga tylko doświadczona grupa typu 'implementation team' bo inaczej powstanie chaos. W przypadku 'sieci' jest nawet łatwiej bo wiele pracy się zazębia - np. jeśli stawiasz budynki można wykorzystać jeden wspólny projekt, listy wyposażenia/narzędzi są praktycznie identyczne lub łatwo skalowalne w zależności od ilości stanowisk, forecast na zużycie części możecie wprost przeskalować z istniejących serwisów na podstawie mixu modelowego w danym kraju, w Waszym przypadku odchodzi problem integracji z systemami klientów bo wszystko jest w wewnętrznej sieci. Jedynym wyzwaniem może być synchronizacja szkoleń nowych pracowników ale to też nie jest nie wiadomo co.

inter

Pionier e-mobilności
a czemu zakładasz, ze będzie duzo Y w invertory?
Pewnie liczy że wiekszośc kupi nową 3 po liftingu. Albo będą czekać na lifting Y, który ma być w przyszłym roku nazwany jako jupiter vel Panda..