Tesla Model Y, dostawy IV kwartał 2023

mattj

Nowy na Forum
Na reddicie jest jakiś wątek gdzie ludzie podają VINy i gość ma dostęp do jakiejś bazy i podaje wynik, wygląda że na ten moment w berlinie nie ma HW4

w USA natomiast jest HW4, przypadek ? nie sądze - pewnie ze względu na status FSD w europie

zibizz1

Pionier e-mobilności
HW4 jest w S/X od lutego i w Y produkowanych w US od maja oraz 3 Higland są lepsze kamery.
S/X to HW 4.0 a lepsze kamery w 3/Y to HW 3.5 bo komputer jest słabszy.
Ogólnie to w S/X jest taka platforma testowa czyli jest i radar i miejsce na dodatkowa kamerę. Wydaje mi się że dopiero po zakończeniu testów na S/X z HW 4.0 3/Y zostana zaktualizowane do czegoś lepszego niż HW 4.0

elektryk

Pionier e-mobilności
HW4 jest w S/X od lutego i w Y produkowanych w US od maja oraz 3 Higland są lepsze kamery.
S/X to HW 4.0 a lepsze kamery w 3/Y to HW 3.5 bo komputer jest słabszy.
W kwestii kamer, siedziałem w moim TM3 i patrzyłem na widok z kamer na parkingu, a chwilę później siedziałem w S kolegi metr obok i na oko nie widziałem różnic. Nie był to test jakiś tylko takie sprawdzenie z ciekawości.

zibizz1

Pionier e-mobilności
W kwestii kamer, siedziałem w moim TM3 i patrzyłem na widok z kamer na parkingu, a chwilę później siedziałem w S kolegi metr obok i na oko nie widziałem różnic. Nie był to test jakiś tylko takie sprawdzenie z ciekawości.
Bo może nie było różnicy:) Ja odebrałem we wrześniu Xa wyprodukowanego w marcu czyli zaraz po wprowadzeniu HW 4.0. Więc niektóre S/X odbierane jeszcze niedawno mogły nadal mieć stare kamery.
Najwyraźniejsza różnica jest na kamerze cofania (nowe mają szerszy kąt). Rozdzielczosc z nowych kamer(5MP) nawet nie mieści sie na ekranie (2.8MP w S/X) więc na podlgądzie może nie być różnicy.

inter

Pionier e-mobilności
Rabaty powróciły.
1700771506437.png

mattj

Nowy na Forum
Dla ciekawych odebrałem wczoraj Y modelowo 2024 i nie ma HW4 (przynajmniej tak mi się wydaje po kamerach).

Sam odbiór trwał 10 minut z tego wiekszość za Panią bo byłem chwilę przed czasem. Auto było umyte i "zatankowane" do 55%. Obejrzałem je dokładnie i jedyne co to jeden kołpak był nie wciśnięty do końca. No i może spryskiwacze mało pryskają ale muszę się doszkolić czy czasami to nie jest normalne. Dzisiaj przy wymianie opon nawet obejrzałem co jest od spodu (czyli praktycznie nic :))

Wrażenia na plus i pewnie jeszcze trochę to auto będzie zaskakiwać :) Najważniejsze funkcje już ogarniam (np. zdalne pierdzenie).

deCastelano

Fachowiec
Dla ciekawych odebrałem wczoraj Y modelowo 2024 i nie ma HW4 (przynajmniej tak mi się wydaje po kamerach).

Sam odbiór trwał 10 minut z tego wiekszość za Panią bo byłem chwilę przed czasem. Auto było umyte i "zatankowane" do 55%. Obejrzałem je dokładnie i jedyne co to jeden kołpak był nie wciśnięty do końca. No i może spryskiwacze mało pryskają ale muszę się doszkolić czy czasami to nie jest normalne. Dzisiaj przy wymianie opon nawet obejrzałem co jest od spodu (czyli praktycznie nic :))

Wrażenia na plus i pewnie jeszcze trochę to auto będzie zaskakiwać :) Najważniejsze funkcje już ogarniam (np. zdalne pierdzenie).
taak, zdalne pierdzenie przy sentry i człowiek od razu czuje się jak w gimnazjum :)

Vlad

Nowy na Forum

gratulacje, na letnich oponach?

mattj

Nowy na Forum
gratulacje, na letnich oponach?
tak zawsze są letnie

dokupiłem Continental WinterContact TS860S 255/45 R19 104V XL, FR, ContiSilent, 3PMSF, T0
niby jest rant ale koniec koncow to tak jak by go nie było