Tesla Model Y - gadżety

kristof46

Fachowiec
Wiem że większość kupuje te dodatkowe szufladki półki itp na Ali ale czy macie coś takiego w 100% sprawdzonego.
Niestety ja trafiłem na jakiś straszny bubel bo szufladka do przedniego rozsuwanego schowka wpadła tak że się zaklinowała a co gorsza porysowała i oderwała kawałek tego materiału wewnątrz. Cóż ja zawsze mam większe/mniejsze przygody przy nowych autach i nie tylko. Taki już mój los ;) Niemniej teraz tym bardziej muszę coś wsadzić żeby nie rzucało się tak w oczy.
Zastanawiam się czy da się gdzieś w ogóle kupić te oryginalne które sama Tesla sprzedaje. Widziałem że jest w necie jakiś Tesla Sklep Warszawa ale nawet nie wiem co to jest za twór. W regulaminie brak konkretów kto jest właścicielem itd.

pluto

Pionier e-mobilności
Z szufladką do przedniego schowka to nie mam problemów (dobrze dopasowany oraz wyflakowany).

Mogę polecić za to matę do bagażnika z doczepianym protektorem (wykonanym z miękkiej pianki) do ochrony zderzaka lub jako podkład antypoślizgowy przedmiotów położonych luzem na macie.

Całość wyszła dość drogo bo 140 zł z przesyłką ale moim zdaniem warto. Sama mata szaleństwa nie ma ale przynajmniej dopasowana do modelu Y.

IMG_20230430_124004.jpg
IMG_20230430_124017 II.jpg

UseYbrain

Posiadacz elektryka

kristof46

Fachowiec
Z szufladką do przedniego schowka to nie mam problemów (dobrze dopasowany oraz wyflakowany).

Mogę polecić za to matę do bagażnika z doczepianym protektorem (wykonanym z miękkiej pianki) do ochrony zderzaka lub jako podkład antypoślizgowy przedmiotów położonych luzem na macie.

Całość wyszła dość drogo bo 140 zł z przesyłką ale moim zdaniem warto. Sama mata szaleństwa nie ma ale przynajmniej dopasowana do modelu Y.

View attachment 10410
View attachment 10412
Możesz podesłać link?

kristof46

Fachowiec
Czy ma ktoś z was organizer do bagażnika które wchodzą w te boczne "dziury"? Ewentualnie same pokrywy. U mnie w bagażniku będą jeździły psy i wolałbym zabezpieczyć te miejsca żeby żadnemu nie wpadła tam łapa. Niestety to co do tej pory znalazłem jest tylko z Aliexpress i to w dodatku wcale nie takie tanie. Co więcej część sprzedawców zaznacza że organizery pasują tylko do modeli z chińskiej fabryki.

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Czy ma ktoś z was organizer do bagażnika które wchodzą w te boczne "dziury"? Ewentualnie same pokrywy. U mnie w bagażniku będą jeździły psy i wolałbym zabezpieczyć te miejsca żeby żadnemu nie wpadła tam łapa. Niestety to co do tej pory znalazłem jest tylko z Aliexpress i to w dodatku wcale nie takie tanie. Co więcej część sprzedawców zaznacza że organizery pasują tylko do modeli z chińskiej fabryki.
ja takie coś znalazłem na amazonie. Nie zakupiłem jeszcze, ale coraz bardziej widzę, że jest mi to potrzebne.