Tesla Model Y - gadżety

itguy

Posiadacz elektryka
Bo RWD nie ma ?? a chciałbym mieć ??
Mam w LR, mieszkam nad rzeką dlatego mgły mam regularnie, użyłem tego kilka razy ale szczerze to to daje tyle co nic. Szkoda zachodu. Chyba że chcesz to mieć "bo tak" (to jestem w stanie zrozumieć ;) )

deCastelano

Fachowiec
Bo RWD nie ma ?? a chciałbym mieć ??
nie ekscytuj się tak, nie pytałem złośliwie tylko z ciekawości. Jak kolega wyżej napisał, użyteczność tych świateł jest bliska zeru, więc nie ma co się dziwić, że kogoś może to zaskoczyć.

Last edited:

Riki83

Zadomawiam się
Popieram! Uzywam
Zawsze halogenow w nocy - jakos 40% jest wiecej swiatla razem z mijania matrycami. A gdy jest pozne popoludnie wlaczam pozycyjne + halogeny. Wyglada to oblednie:) i w du... mam opinie innych.
Montuj! Na pewno to prosta sprawa

itguy

Posiadacz elektryka
Popieram! Uzywam
Zawsze halogenow w nocy - jakos 40% jest wiecej swiatla razem z mijania matrycami. A gdy jest pozne popoludnie wlaczam pozycyjne + halogeny. Wyglada to oblednie:) i w du... mam opinie innych.
Montuj! Na pewno to prosta sprawa
Nasza opinię możesz mieć w dupie ;) przepisów natomiast już nie powinieneś.

nabrU

Moderator

Raf24

Fachowiec
No właśnie , w seicento pewno tak ale tu każdą pierdołę system wychwyci i "check " .
To że zamiast zaślepki można zamontować przeciwmgielne mechaniczne to raczej nie będzie problem . Ale czy jest Kostka/ wiązka wyprowadzona ? i czy w systemie trzeba będzie wczytać ? . W sieci są różne aftermarketowe wynalazki ( kierunki pływające , żółte halogeny , 3 w jednym itp ) .

Pepek

Posiadacz elektryka
No obecnie tylko RWD nie ma (totalnie mi nie brakuje, w poprzednim aucie przez 7 lat użyłem 1 raz), po liftingu obstawiam, że już żadne Y-ki mogą tego nie mieć (nawet LR), bo to łatwo wywalić, a oszczędność obstawiam większa niż na czujniku deszczu. ;) Jeśli jednak chcecie, żeby nie wywalili, to musicie (ci co mają) używać - Elon Melon pewnie sprawdzi statystyki używania zanim zapadnie decyzja o usuwaniu. :D

Riki83

Zadomawiam się
jesli ma tam zaślepki to co za problem? montowalem halogeny w bmw f10 i w passacie b7.

pewnie jest tak jak z homelinkiem - wszystko gotowe plug play. Tesla to jednak inne myslenie... warto zdjąć kufer z przodu i zobaczyc co tam ze zderzaka wyłazi.