Tesla Model Y - gadżety

to_masz

Posiadacz elektryka
Od razu tył zrób ;)

Pabloss

Posiadacz elektryka
Moje zadanie co do użytkowania halogenów jest również takie, że bardzo rzadko się ich używa. Obecnie ich nie ma w moim Y, ale w poprzednim aucie którym zrobiłem 200 000 km użyłem za 2 razy. Co do wyglądu nie dyskutuję jak świeci to ładnie wygląda, ale co do przepisów do powinno się je włączać tylko w określonych warunkach zgodnie z przepisami.

ypl

Pionier e-mobilności
Tak jak pisałem wcześniej, ja kupowałem jakiś czas temu na Temu. Jednak to nie ma znaczenia, na jakiej platformie zakupowej preferujesz kupować, poszukaj czegoś co się nazywa "wkręty do opon" lub coś podobnego ;). Powinno to być coś takiego jak na zdjęciu.
View attachment 16295
Dobry pomysł, przed wakacyjnym wyjazdem do włoch sobie muszę kupić, i kompresor 12v. Jak tego szukać na aliexpress?

to_masz

Posiadacz elektryka

ypl

Pionier e-mobilności
Nie lepiej coś bardziej uniwersalnego?

Fajne ale ciekawe czy można ładować jak jest akumulator rozładowany, po podłączeniu np. powerbanka albo innego źródła zasilania. Auta można z tego co napisane w aukcji 3-5 razy naładować. W domu to pewnie szybciej rower napompować kompresorem, ale w trasie przydatne.

KrzysztofFly

Moderator
Nie lepiej coś bardziej uniwersalnego?

Chciałbym Cię zobaczyć w akcji, jak będziesz pompował oponę 255/45R19, tak chociaż od 1 do 2,9bar ;). Oni nawet w nazwie mają "rowerowa" i raczej tylko do tego się to nadaje ;).
Ja ze swojej strony polecam kompresory OE, takie które są na wyposażeniu samochodów nie posiadających koła zapasowego (nie dotyczy Tesli ;) ). Zajmują niedużo miejsca i są dobre jakościowo, mnóstwo jest tego np. na allegroszu, bo handlarze nagminnie wyciągają z samochodów.
Dobry pomysł, przed wakacyjnym wyjazdem do włoch sobie muszę kupić, i kompresor 12v. Jak tego szukać na aliexpress?
Tak jak pisałem wcześniej "wkręty do opon" lub "wkręty wulkanizacyjne", na allegroszu też są.