Tesla Model Y - gadżety

tokwi

Posiadacz elektryka
Chciałbym Cię zobaczyć w akcji, jak będziesz pompował oponę 255/45R19, tak chociaż od 1 do 2,9bar ;). Oni nawet w nazwie mają "rowerowa" i raczej tylko do tego się to nadaje ;).
Jak ktoś jest cierpliwy to oponę samochodową dobije.
Ja nie daję jednak wiary, że takie szpejko nada sie do kolarki, gdzie dobija się zwykle ca. 8at., a gdy jest sztyka to jeszcze więcej.

AyrturSenny

Zadomawiam się

to_masz

Posiadacz elektryka
Chciałbym Cię zobaczyć w akcji, jak będziesz pompował oponę 255/45R19, tak chociaż od 1 do 2,9bar ;). Oni nawet w nazwie mają "rowerowa" i raczej tylko do tego się to nadaje ;).
Ja ze swojej strony polecam kompresory OE, takie które są na wyposażeniu samochodów nie posiadających koła zapasowego (nie dotyczy Tesli ;) ). Zajmują niedużo miejsca i są dobre jakościowo, mnóstwo jest tego np. na allegroszu, bo handlarze nagminnie wyciągają z samochodów.

Tak jak pisałem wcześniej "wkręty do opon" lub "wkręty wulkanizacyjne", na allegroszu też są.
Nie pompowałem opon samochodowych, ale pompowałem basen i jedną, i drugą. Działają tak samo słabo 😂

Hermes

Fachowiec
Nie myślałem, że będę o tym myślał, ale... - wkurza mnie przy domykaniu przedniego bagażnika ta giętkość blachy. W końcu możliwe, że coś się wgniecie niechcący.
Gratuluję domykania :)
Z drugiej strony - nie lepiej kupić od razu trochę droższe elektryczne otwieranie i zamykanie? Ktoś kupował i może podać ewentualnie linka - bo wydaje się, że robota podobna, jeśli chodzi o montaż? :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja znalazłem do Xa tutaj i chyba zamówie:

Klapa chodzi lekko, wystarczy troche unieść i potem leci sama w góre. Jak masz full automat to i tak musisz jakimś przyciskiem zamknąć to już chyba wygodniej ręką opuścić, mnie bardzo wkurza że jedną ręką ciężko domknać a to rozwiązuje sprawe

Hermes

Fachowiec
Używacie może do otwierania auta czegoś innego niż apka lub karta? Chodzi o to, że czasami w tłumie ludzi dużo, staję obok sklepu, ale nie mogę po prostu wysiąść z auta (telefon niewygodny jak coś niosę) i wejść do sklepu (bo stracę auto z widoku całkowicie), bo muszę czekać, aż się zamknie?
Obrączki kiedyś widziałem, ale niektórzy piszą, że problematyczne działanie. A przydałby się po prostu jakiś przycisk (na pilocie/kluczyku?), żeby po prostu... od razu zamknąć jednym kliknięciem - i nie na smartfonie?

Przy okazji takie coś: https://www.spigen.com/collections/...atinum-shield-car-door?variant=41733589663791 ktoś wie, czy jest do kupienia gdzieś bliżej niż w USA?
:)

Last edited:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Z kompresorów na baterię to używam jakiegoś Baseusa- da radę auto, motor, rower i inne rzeczy napompować, długo trzyma baterię.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Używacie może do otwierania auta czegoś innego niż apka lub karta? Chodzi o to, że czasami w tłumie ludzi dużo, staję obok sklepu, ale nie mogę po prostu wysiąść z auta (telefon niewygodny jak coś niosę) i wejść do sklepu (bo stracę auto z widoku całkowicie), bo muszę czekać, aż się zamknie?
Obrączki kiedyś widziałem, ale niektórzy piszą, że problematyczne działanie. A przydałby się po prostu jakiś przycisk (na pilocie/kluczyku?), żeby po prostu... od razu zamknąć jednym kliknięciem - i nie na smartfonie?

Przy okazji takie coś: https://www.spigen.com/collections/...atinum-shield-car-door?variant=41733589663791 ktoś wie, czy jest do kupienia gdzieś bliżej niż w USA?
:)
Nie, tylko telefon, zamyka się szybko, jak chcesz szybciej to jest kłódka na ekranie, wciskasz i wychodzisz