Tesla Model Y - gadżety

qb4hkm

Pionier e-mobilności
a wracajac do Ambient.... ktos z Was zakladal nikomu nie brakuje tego?
A czego ma brakować, zbędne świecidełka IMHO. Bardziej przydało by się takie coś co miałem kiedyś w Audi czyli lekkie podświetlenie na czerwono(czerwony nie wpływa tak mocno na nocne widzenie jak inne kolory) z podsufitki.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Dokładnie, ładnie wygląda w salonie, czy na wystawie, dzieciom się podoba(syn szalał za zmianą kolorków w mercedesie).

itguy

Posiadacz elektryka
Dzisiaj do bagażnika wjechały mało teslowe gadżety, ale z serii lepiej mieć i nie potrzebować niż potrzebować i nie mieć :) Wiadomo, w dzisiejszych czasach lepiej zadzwonić po lawetę ale kiedyś bardzo podobny zestaw uratował mnie od spędzenia kilku godzin pod wulkanizacją aż nastanie ranek :)

Attachments

• 1700754097892.png
    1700754097892.png
    789,7 KB · Liczba wyświetleń: 36
  • 1700754125518.png
    1700754125518.png
    651,5 KB · Liczba wyświetleń: 34

itguy

Posiadacz elektryka

KrzysztofFly

Moderator
Ja kupiłem jakiś czas temu, na Temu zresztą ;), zestaw wkrętów do naprawy opon, coś takiego jak na obrazku poniżej.
Zrzut ekranu 2023-11-23 200313.png
Miałem okazję skorzystać z jednego z wkrętów, po tym jak w moim dostawczaku zauważyłem gwoździa w oponie.
Zrzut ekranu 2023-11-23 200615.pngPo dwóch miesiącach mogę potwierdzić skuteczność rozwiązania, opona trzyma ciśnienie. Więc jako rozwiązanie awaryjne na trasę mogę zdecydowanie polecić.

refi1234

Posiadacz elektryka
Trochę drogawo i tam jest tylko pianka więc podwójnie drogo bo potem trzeba wymienić oponę (bo wygłuszenia/gąbki raczej nie uratujesz) i czujnik ciśnienie.

To komplet pianka i kompresor. Sama pianka (jako akcesorium wymienne do tego kompletu) kosztuje 123 PLN brutto:
Niestety ta pianka jest tak zaprojektowana iz nie da sie jej używac bez tego kompletu/kompresora.

itguy

Posiadacz elektryka
Ja kupiłem jakiś czas temu, na Temu zresztą ;), zestaw wkrętów do naprawy opon, coś takiego jak na obrazku poniżej.
View attachment 14614
Miałem okazję skorzystać z jednego z wkrętów, po tym jak w moim dostawczaku zauważyłem gwoździa w oponie.
View attachment 14615Po dwóch miesiącach mogę potwierdzić skuteczność rozwiązania, opona trzyma ciśnienie. Więc jako rozwiązanie awaryjne na trasę mogę zdecydowanie polecić.
tak, takie też jadą do mnie :) chociaż nigdy nie miałem do czynienia z takimi wkrętami ale właśnie słyszałem że większość typowych dziur łatają całkiem dobrze i są mega proste w użyciu, przy sznurku trzeba jednak trochę siły użyć