Tesla Model Y - gadżety

KrzysztofFly

Moderator
Piękne!!!! nie moge sie doczekac.... przypomnij to sa te storm style? z Ali oddział Francja? Do mnie wlasnie takie dojadą w poniedzialek.

Mi najbardziej zalezy na zakryciu rantów... na 2 felgach mam mocno porysowane :/ a widze ze pięknie zasłaniają je kołpaki.
Tak, to właśnie te.

KrzysztofFly

Moderator
Moje przyszły w piątek. Podobno rysują felgi-potwierdzdzisz?
Oglądałem te zatrzaski i wydaje się, że plastik jest dość trwały. Do tego nie jest idealnie gładki. Może stąd rysy? Przeszlifuje delikatnie papierem.
Oryginalne też podobno rysują, ja jednak raczej nie będę jeździł bez kołpaków, więc się tym zbytnio nie przejmuję.

KrzysztofFly

Moderator
Odwrotnie założone względem oryginalnych felg - popełniłem ten sam błąd 😉
Wiesz co, koła zmieniałem o 23, więc wszystko by mogło się zdarzyć ;). Jednak z założeniem kołpaków błędu nie popełniłem, odwrotnie byłoby niezbyt aerodynamicznie. Do tego kołpaki są od środka oznaczone, który ma być na lewą, a który na prawą stronę :).
Zrzut ekranu 2023-11-26 101939.png
Zrzut ekranu 2023-11-26 103210.png

KrzysztofFly

Moderator
Moje przyszły w piątek. Podobno rysują felgi-potwierdzdzisz?
Oglądałem te zatrzaski i wydaje się, że plastik jest dość trwały. Do tego nie jest idealnie gładki. Może stąd rysy? Przeszlifuje delikatnie papierem.
Odnośnie rysowania felg przez kołpaki OE, tak wyglądają felgi po 25kkm na oryginalnych kołpakach, porysowana jest każda felga, na każdym ramieniu, w miejscach gdzie zatrzaskiwane są uchwyty. Jedne trochę mniej, inne trochę bardziej.
400707950_1073703340734649_8638414009614298914_n.jpg

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Odnośnie rysowania felg przez kołpaki OE, tak wyglądają felgi po 25kkm na oryginalnych kołpakach, porysowana jest każda felga, na każdym ramieniu, w miejscach gdzie zatrzaskiwane są uchwyty. Jedne trochę mniej, inne trochę bardziej.
View attachment 14688
Omg😳

deCastelano

Fachowiec
Wiesz co, koła zmieniałem o 23, więc wszystko by mogło się zdarzyć ;). Jednak z założeniem kołpaków błędu nie popełniłem, odwrotnie byłoby niezbyt aerodynamicznie. Do tego kołpaki są od środka oznaczone, który ma być na lewą, a który na prawą stronę :).
View attachment 14678
View attachment 14679
A teraz porównaj to z konfiguratorem tesli Y performance, bo to kołpaki na wzór tamtych felg ;-) Twoje auto, będziesz jeździł jak będziesz chciał, ja tylko zwróciłem uwagę, bo myślałem wcześniej identycznie, a potem porównałem ze stroną tesli

KrzysztofFly

Moderator
A teraz porównaj to z konfiguratorem tesli Y performance, bo to kołpaki na wzór tamtych felg ;-) Twoje auto, będziesz jeździł jak będziesz chciał, ja tylko zwróciłem uwagę, bo myślałem wcześniej identycznie, a potem porównałem ze stroną tesli
A czy felgi Überturbine 21”, występują w wersji na lewą i prawą stronę? Bo wydaje mi się, że są tylko przednie i tylne (różniące się szerokością) Poniżej zdjęcie przykładowego kompletu, z ogłoszenia na allegroszu
Zrzut ekranu 2023-11-26 160020.png

MarcinEV

Posiadacz elektryka

KrzysztofFly

Moderator
Dostałeś też rolkę taśmy dwustronnej ? Zastanawiam się po co?
Kapsle tesla mają swój klej …
Tak dostałem, chociaż nie przyklejałem ;).

Najnowsze dyskusje