Tesla Model Y - gadżety

gim-kg

Pionier e-mobilności
W sensie że był jakiś błąd przy montażu, czy po prostu silniczek umarł? Szukam po tym sprzedawcy, ale akurat tego produktu nie znajduję.
Błędu przy montażu nie było. Montowałem sam według instrukcji. Silnik powinien być zamontowany na podłużnicy, obok sygnałów dźwiękowych. Troche tam jest wody pewnie jak pada. Do silnika wchodzi linka. Pewnie po jej pancerzu dostała się woda. Nowy silnik uszczelniłem w tym miejscu. Ogólnie cały element uszczelniłem przed montażem.
Oczywiście można ten silnik zamontować w innym miejscu, ale… właśnie dzięki umieszczeniu na podłużnicy mogłem dostać się do niego po zdjęciu nadkola, bo frunk był zablokowany.
Spróbuj szukać Satonic

SlawekW

Zadomawiam się
Gratulacje. Ale to nie o to chodzi :)
Skrzynki w bagażniku z dostępem od góry. A więc trzeba odsłonić całą górę.
A potem zasłonić, żeby nikogo nie kusiło :)

Zakładam że o tym wiesz, ale napiszę bo może to będzie rozwiązanie problemu.
Oryginalną półkę można nie tylko unosić (składać) ale też przesuwać odsłaniając stopniowo bagażnik.

Pólka w pełni rozłożona:
20240303_125628.jpg

Pólka lekko cofnięta (u mnie sprawdza się np. przy pakowaniu zakupów):
20240303_125648.jpg

Pólka mocno cofnięta (czyli coś o co chyba pytasz):
20240303_125711.jpg

Jak widać półka się przesuwa, tylna jej część zjeżdża wzdłuż oparcia kanapy.

SlawekW

Zadomawiam się
@SlawekW
Cześć, widzę, że masz w bagażniku po prawej i lewej kosze z pokrywkami. Oryginalne czy jakieś zamienniki warte polecenia?

To są zamienniki z aliexpress: https://pl.aliexpress.com/item/1005005319853916.html
(zwróć uwagę że są dwie wersje - ja mam version2 do auta z fabryki w Berlinie). Kosztowały mnie niecałe 280 PLN (teraz jest chyba drożej, nawet ze zniżkami).
Jakość wykonania i spasowania - super !

faktory

Fachowiec
ale jak to jest z zamykainem.... z pilota sie zamyka? jakim cudem?
Opuszczasz klapę jak zawsze, a ten mechanizm automatycznie łapie za zaczep i ją dociąga.

Hermes

Posiadacz elektryka
Zakładam że o tym wiesz, ale napiszę bo może to będzie rozwiązanie problemu.
Oryginalną półkę można nie tylko unosić (składać) ale też przesuwać odsłaniając stopniowo bagażnik.

Pólka w pełni rozłożona:
View attachment 16463

Pólka lekko cofnięta (u mnie sprawdza się np. przy pakowaniu zakupów):
View attachment 16464

Pólka mocno cofnięta (czyli coś o co chyba pytasz):
View attachment 16465

Jak widać półka się przesuwa, tylna jej część zjeżdża wzdłuż oparcia kanapy.

Tak wiem.
Problemy są dwa przy odsłoniętej półce:
1) Zakrywa skrzynki - otwierane od góry, przypomnę - z przodu bagażnika, czyli najdalej w głębi.
2) ...i wsuwa się w miejsce za oparciami, które mogę inaczej wykorzystać.
Tym niemniej kluczowy jest pkt 1, niestety - który dyskwalifikuje dla mnie tę półkę. Obecnie leży... na półce w domu. :(

faktory

Fachowiec
Czyli na filmiku to sprytne tylko obciecie kadru? I wcale na przycisk nie zamyka. tylko ręką opuszczenie i sie domyka?
Tak, domknie się automatycznie
Tu masz jeden z wielu filmów z instalacji tego i jak to działa

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dlatego domykając naciskaj w logo, w tym miejscu jest podparcie zaczepu.
U mnie na logo maska się ugina, ona jest 2 warstwowa i zaczep przymocowany jest do warstwy wewnętrznej a logo jest na zewnętrznej części i w miejscu gdzie jest logo dystans pomiędzy tymi blachami jest nawet większy bo wewnętrzna jest wytłoczona do wewnątrz więc pewnie dlatego tam nie zalecają naciskać