Tesla Model Y - gadżety

Hermes

Posiadacz elektryka
Co to znaczy "szybko"? U mnie to trwa z 10 sekund jak odejdę w bok auta, a jak do przodu/tyłu to tylko szybciej - to nie jest szybko.

faktory

Fachowiec
Nie myślałem, że będę o tym myślał, ale... - wkurza mnie przy domykaniu przedniego bagażnika ta giętkość blachy. W końcu możliwe, że coś się wgniecie niechcący.
Gratuluję domykania :)
Z drugiej strony - nie lepiej kupić od razu trochę droższe elektryczne otwieranie i zamykanie? Ktoś kupował i może podać ewentualnie linka - bo wydaje się, że robota podobna, jeśli chodzi o montaż? :)
Dlatego domykając naciskaj w logo, w tym miejscu jest podparcie zaczepu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
To wydaje się oczywiste, ale dlaczego Tesla pisze żeby tam nie naciskać?

Pepek

Posiadacz elektryka
No właśnie Tesla specjalnie w instrukcjach ma napisane, żeby tam nie naciskać (a po bokach) - chyba mają jakiś powód. Plus pamiętaj - kamerka patrzy z szyby do przodu, więc widzi jak zamykasz - potem odmówią naprawy gwarancyjnej, bo będą wiedzieć jak zamykałeś. :p

gim-kg

Pionier e-mobilności
A masz taki "full automat" do przedniego bagażnika? Pochwalisz się linkiem i czy jesteś zadowolony? :)
Tak, już ponad dwa lata. Hansshow, kupione na AliExpress. Czy jestem zadowolony? Moim zdaniem to najlepszy upgrade.
Jedynie pamiętać należy aby montować zgodnie z instrukcją. U mnie po roku do silnika dociągającego maskę dostała się woda. Sprzedawca wysłał nowy silnik.

Hermes

Posiadacz elektryka
W sensie że był jakiś błąd przy montażu, czy po prostu silniczek umarł? Szukam po tym sprzedawcy, ale akurat tego produktu nie znajduję.