Tesla Model Y - gadżety

faktory

Fachowiec
Czyli wychodzi, że trochę to jeden pies te produkty od różnych sprzedawców - widzę często, że to jest np. ten sam dokładnie produkt, tylko inny sprzedający. I skrajnie różna czasami cena.

Na kołpakach taką mam naklejoną folię - trzeba się przyjrzeć :)
tak, generalnie teraz wszędzie jest jeden i ten sam produkt.

itguy

Posiadacz elektryka
Identycznie jak tutaj:
View attachment 16803
Nie chciało mi się zdejmować osłon w aucie, ale w serwisówce jest fajnie opisane jak wygląda ten termina dla baterii li-ion, jest chyba odrobinę inny niż na tych zdjęciach ale nie widzę problemu żeby i tak się do niego podłączyć https://service.tesla.com/docs/Mode...UID-67E55FE8-B4FB-460E-8C77-3EA52355A19F.html

Edit, a jednak nie, bo ten powyższy link to model 3 hl ;)
To jest link dla modelu Y:

Riki83

Zadomawiam się

itguy

Posiadacz elektryka
a macie pomysl....

juz mi sie zamsz nie podoba odkad mam knoba.
nie pasuje mi kolorystycznie.... i tu problem sie pojawia.... jak usunac zamsz?
to jest tak przyklejone mocno ze totalnie nie idzie odkleic.... macie pomysl?
Zacznij oddzierać zwilżając IPA z pędzelka po krawędzi, powinno rozpuszczać klej. No i opalarką wcześniej obowiązkowo, tylko ustaw niska temp maks 100 stopni i patrz co się będzie działo. Generalnie procedura jak przy rozklejaniu telefonu. Potem trzeba usunąć resztki kleju i nie porysować - sport dla cierpliwych... Powodzenia

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja kupiłem tę drewnopodobną i przyklejałem/odklejałem kawałkami podczas naklejania wielokrotnie. Ale zamsz może być innym klejem... Zasadniczo jak coś trudne do odklejenia to używam sprayów do naklejek, ale tutaj trzeba byłoby przetestować czy np. kolor nie zejdzie w jakimś niewidocznym miejscu.

Co do Knoba - jak możecie to piszcie do producenta i sygnalizujcie innym: napisałem, żeby dodali funkcję automatycznego uruchamiania świateł mijania po np. 5x machnięciach wycieraczkami. Odpisali, że jak dostaną więcej tego typu głosów, to zrobią. Ale sam nie dam rady... ;)

Riki83

Zadomawiam się
Dziekuje! Odkleilem idealnie i szybko - tylko wystarczylo podgrzac:) dzieki!
No i wciaz lipa.... jak to mozliwe ze moj 2021.12 chinczyk nie pasuje do knoba.
Wasze nowsze tesle maja dokladnie pod kolor dekory? Fajnie jakby ktos z knobem mi podpowiedzial co jest grane ze mi kolor nie pasuje :/ odklejalem jak gupek dosc dlugo a chyba znowu kupie ten zamszyk.....

dużo filmów yt w tym EV repair - no kolor wręcz prawie idealny. a u mnie spora różnica.

Attachments

• IMG_7319.jpeg
    IMG_7319.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 57

itguy

Posiadacz elektryka
Dziekuje! Odkleilem idealnie i szybko - tylko wystarczylo podgrzac:) dzieki!
No i wciaz lipa.... jak to mozliwe ze moj 2021.12 chinczyk nie pasuje do knoba.
Wasze nowsze tesle maja dokladnie pod kolor dekory? Fajnie jakby ktos z knobem mi podpowiedzial co jest grane ze mi kolor nie pasuje :/ odklejalem jak gupek dosc dlugo a chyba znowu kupie ten zamszyk.....

dużo filmów yt w tym EV repair - no kolor wręcz prawie idealny. a u mnie spora różnica.
Poczytaj ich forum discourd. Takie różnice są nieuniknione niestety. Dzisiaj dostawa mojego, dam znać jak to u mnie będzie wyglądać
Btw enhance udostępnili na ich forum plik svg z SexyKnob, trzeba go dać Chińczykom żeby przygotowali ten zamszyk również na knoba. Albo kupić dwie sztuki zamszyku na Allie, podjechać do lokalnej firmy niech wytną to laserem.