Tesla Model Y - gadżety

Riki83

Zadomawiam się
Tylko, że sam w sobie knob jest grafitowy. A plastik taki bardziej w granat wpada? Na yt prawie takie same w wielu przypadkach wiec nie kumam. Podesle ktos posiadajacy knoba jak u Was to wyglada?

6a8

Posiadacz elektryka
Mnie się trafiło, jak na moje oko - nie widzę różnic ( zdjęcie jest z garażu, ale w dziennym też nie widać różnic ) :)

Attachments

• knob.jpg
    knob.jpg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 62

Riki83

Zadomawiam się
Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
jak nie widać? :) inny odcień.... ale no bardziej zblizony niż u mnie.
Wiesz, to moje oko to już trochę działa, może dlatego nie dostrzegam różnicy ? Poza tym, to było w ciemnym garażu, praktycznie przy oświetleniu wewnętrznym które nie jest równomierne na długości konsoli.
Np: koło kubka, i koło ładowarki.
Namiar na wkładkę, poszukam.
Jest :
https://www.greendrive-accessories.com/en/products/259/-drink-holder-tesla-model-3-and-y.html
tzn, było bo już teraz tego nie mają :confused:

Last edited:

itguy

Posiadacz elektryka
Tylko, że sam w sobie knob jest grafitowy. A plastik taki bardziej w granat wpada? Na yt prawie takie same w wielu przypadkach wiec nie kumam. Podesle ktos posiadajacy knoba jak u Was to wyglada?
mi wreszcie przyszedł po tygodniu wodzenia za nos przez kuriera Fedex - codziennie była wydawana paczka do dostarczenia a potem trafiała na magazyn z dopiskiem że mnie nie było pod danym adresem XD
Ale do rzeczy, u mnie jest różnica w kolorze, ale nic co by się rzucało w oczy, czy przeszkadzało, widać to głównie pod mocne światło.

Btw jak ktoś boi się odklejania tego zamszu to nie ma czego, przy odrobinie ciepła z opalarki (dobra suszarka pewnie też da radę) schodzi praktycznie sam bez zostawiania kleju.
1712042128465.png1712042148340.png1712042108694.png

Riki83

Zadomawiam się
dzieki za fotki! u mnei to samo... wrócę do zamszu.... udalo sie odkleic wlasnie podgrzewajac.... i zakleje znowu :) ale nowy przyszedl uszkodzony... ciekawe czy aliex wymieni :) czy 40 zl w plecy :)

wozisz widze Nice pilota :) jedyna cholerna brama z ktora nie wspolpracuje Homelink :) ale poradzilem sobie, bo tez mam Nice.... zalozylem dodatkowy radioodbiornik uniwersalny, zaprogramowalem pilot hormann i śmiga mi w tesli homelink :)

itguy

Posiadacz elektryka
dzieki za fotki! u mnei to samo... wrócę do zamszu.... udalo sie odkleic wlasnie podgrzewajac.... i zakleje znowu :) ale nowy przyszedl uszkodzony... ciekawe czy aliex wymieni :) czy 40 zl w plecy :)

wozisz widze Nice pilota :) jedyna cholerna brama z ktora nie wspolpracuje Homelink :) ale poradzilem sobie, bo tez mam Nice.... zalozylem dodatkowy radioodbiornik uniwersalny, zaprogramowalem pilot hormann i śmiga mi w tesli homelink :)
tak wożę bo ostatnio miałem przypadek że mój serwer się wysypał i nie chciał bramy otworzyć (uroki self-hostingu), ale już opanowane :)

Riki83

Zadomawiam się
a jak masz to rozwiazane? mi tez otwiera apka dom na ajfoniku - bo dolozylem jeszcze merosaa on dziala z appletv jako zewn ip. i tez mi otwiera nice brame i garaz.... ciekawe jak jest u Ciebie,

itguy

Posiadacz elektryka
a jak masz to rozwiazane? mi tez otwiera apka dom na ajfoniku - bo dolozylem jeszcze merosaa on dziala z appletv jako zewn ip. i tez mi otwiera nice brame i garaz.... ciekawe jak jest u Ciebie,
najprościej jak się dało, TeslaMate która raportuje lokalizację samochodu + home assistant który steruje bramą (otwórz/zamknij) patrząc czy auto wjeżdża czy wyjeżdża ze strefy. W bramie mam jakiś tani przekaźnik sonoffa podlutowany pod wejścia otwórz/zamknij/uchyl.
Chyba już podsyłałem linki do doc'a z konfiguracją