Tesla Model Y - gadżety

elektryk

Pionier e-mobilności
W wyposażeniu auta, jadąc przez Czechy, trzeba mieć zapasowe żarówki i bezpieczniki. Jak spełnić ten wymóg? Ja nawet nie wiem, gdzie w TMY są bezpieczniki...
Nie ma tradycyjnych bezpieczników, są sterowane z oprogramowania, także wieziesz ze sobą nieskończoną ilość zapasowych 😅

abes99

Posiadacz elektryka
Bodajże "konwencja wiedeńska" się to nazywało ;) Samochód musi posiadać takie wyposażenie jakie jest wymagane w kraju jego rejestracji, a nie jakie jest wymagane w kraju w którym się porusza...

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dzisiaj w końcu chwile na rozpakowanie paczki z AlliX. Czarne znaczki, dodatkowa uszczelka na frunk, „sitko” na spływ z podszybia i siatki na nawiewy pod fotelami. Niestety bezpieczne klamki dla tylnich drzwi nie pasują idealnie do mojego modelu ale funkcje spełniają wiec na razie będą.
Zostało jeszcze podświetlenie frunk’a ale to już raczej u elektryka.
Siatki na nawiewy zostały mi dwie wiec jak ktoś potrzebuje/ chce to zapraszam - za przysłowiowe piwo oddam
O ile moim zdaniem naklejenie znaczków na klapy bagażników wyglądają spoko, to naklejenie czegoś na Airbag to proszenie się o kłopoty. Przy aktywacji poduszki ten znaczek wystrzeli jak pocisk w nieokreślonym kierunku. Chcesz czarne, to lepiej po prostu kolej folią.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
O ile moim zdaniem naklejenie znaczków na klapy bagażników wyglądają spoko, to naklejenie czegoś na Airbag to proszenie się o kłopoty. Przy aktywacji poduszki ten znaczek wystrzeli jak pocisk w nieokreślonym kierunku. Chcesz czarne, to lepiej po prostu kolej folią.
folią nie podejdzie bo logo jest wprasowane w zaślepkę airbag

Mikej

Zadomawiam się
Czy ktoś zakupił mini lodówkę kompresorową, która wpasowuje się w bagażniku w lewą ‚dziurę’? Jeżeli tak, poproszę o opinie.

Attachments

• 7B8FA7CA-1F77-4A36-B44D-F00A6466A2F0.jpeg
    7B8FA7CA-1F77-4A36-B44D-F00A6466A2F0.jpeg
    174,6 KB · Liczba wyświetleń: 136