Tesla Model Y - gadżety

Chris

Posiadacz elektryka
Alufelgi 19 przemalowałeś na czarno? Też się nad tym zastanawiałem. Jak wpłynęło to na zużycie energii?
Tak, koszt 1500 zł netto + jakieś 62 zł za dekielki i nakładki na śruby. Nie wiem jak wpłynęło na zużycie energii, bo kołpaki przejechały całe 2 kilometry i tyle je widziano (obecnie można je podziwiać już tylko na półce w garażu - na szczęście..., no chyba, że ktoś chce kupić...)

Chris

Posiadacz elektryka
I całe minimalistyczne wnętrze poszło w pizdu :) (ale parę dodatków mi się podoba: dywaniki, kratki).
Wszystko AliExpress?
oj tam oj tam, żaden wiejski tuning, same "niezbędne";) rzeczy, tak z aliexpress wszystko

Chris

Posiadacz elektryka
@Chris masz produkcję auta po 25 marca albo kwiecień? Pytam bo też ekran na tył rozważam ale chińczyki z Ali mówią, że ta nowa produkcja z Berlina nie ma tego connectora już z tyłu. Reszta gadżetów super, już widzę, że parę rzeczy muszę domówić, np. z tyłu ten organizer na napoje dla dzieciaków wieszany na fotelu.
Tak jak na priv pisaliśmy, ekran kupiony w styczniu, auto odebrane z Tesla 21.04, a tak naprawdę sam auto odebrałem dopiero tydzień temu w sobotę 29.04 i ekran jednak pasuje i działa, chińczyk nie miał racji

ypl

Pionier e-mobilności
Tak, koszt 1500 zł netto + jakieś 62 zł za dekielki i nakładki na śruby. Nie wiem jak wpłynęło na zużycie energii, bo kołpaki przejechały całe 2 kilometry i tyle je widziano (obecnie można je podziwiać już tylko na półce w garażu - na szczęście..., no chyba, że ktoś chce kupić...)
Ja sobie akurat chwalę kołpaki, dużo łatwiejsze w myciu są, a mojej małżonce ciężko wytłumaczyć żeby omijała kałuże, skoro sama nie myje auta to nie widzi problemu.

Chris

Posiadacz elektryka
Ja sobie akurat chwalę kołpaki, dużo łatwiejsze w myciu są, a mojej małżonce ciężko wytłumaczyć żeby omijała kałuże, skoro sama nie myje auta to nie widzi problemu.
Kto co lubi, dla mnie są paskudne i tyle. Wydaje mi się, że Tesla sprzedałaby więcej Y, gdyby nie wystawiała podstawowego modelu z tymi kołpakami. Mogliby wrzucić to w akcesoria w swoim sklepie, jako cudowny lek na łatwiejsze mycie i zwiększony zasięg, a auto sprzedawać bez. Zresztą, kto ich tam zrozumie: kołpaki "must be", czujniki parkowania zbędne...

itguy

Posiadacz elektryka
rozumiem dekielki i nakladki na śruby też z dalekiego wschodu? :)
pytam bo ktoś pisał na fb że z alie są paskudne i dopiero jak kupił te ze sklepu tesli to to jakoś wygląda
ja się zastanawiam nad tymi: https://www.aliexpress.com/item/100...0.682838daW0DVMn&mp=1&gatewayAdapt=4itemAdapt
chociaż tak jak pisze @ypl doceniam łatwość wizyty na myjni, felga pod spodem pewnie brudna ale nic nie widać :D

btw dzisiaj wreszcie miałem czas zamówić dywaniki z EVA, mają być na wtorek. Pani z obsługi powiedziała że do bagażnika będzie dzielona, tak jak pytałem wcześniej. Domyślnie wysyłają całościowe, także trzeba poprosić jeśli ktoś chce w dwóch kawałkach żeby wygodnie korzystać z bagażnika pod podłogą.

Chris

Posiadacz elektryka
rozumiem dekielki i nakladki na śruby też z dalekiego wschodu? :)
pytam bo ktoś pisał na fb że z alie są paskudne i dopiero jak kupił te ze sklepu tesli to to jakoś wygląda
ja się zastanawiam nad tymi: https://www.aliexpress.com/item/100...0.682838daW0DVMn&mp=1&gatewayAdapt=4itemAdapt
chociaż tak jak pisze @ypl doceniam łatwość wizyty na myjni, felga pod spodem pewnie brudna ale nic nie widać :D

btw dzisiaj wreszcie miałem czas zamówić dywaniki z EVA, mają być na wtorek. Pani z obsługi powiedziała że do bagażnika będzie dzielona, tak jak pytałem wcześniej. Domyślnie wysyłają całościowe, także trzeba poprosić jeśli ktoś chce w dwóch kawałkach żeby wygodnie korzystać z bagażnika pod podłogą.
jasne, że z dalekiego wschodu. Zdziwiłbyś się z jakością, ja byłem naprawdę zaskoczony praktycznie każdym zakupem, dekielki super. Same opakowania wyglądają jak z markowych sklepów, ładne pudełka, elegancko zapakowane, oczywiście nie wszystko, ale ekran, aluminiowe nakładki na pedały, zapach do auta itp to pudełka też były eleganckie.