Ruchomy ekran nie.Ta wypinamy tylko przewody wizji i sygnału w samym tablecieJeszcze jedno mnie zastanowiło, jeżeli padło "12" V, to komputer się blokuje ?
@Bronek, jak pisałeś o montażu tego ruchomego mocowania tabletu, to coś było o wpinaniu się na żywca w komputer i 2 minutach ?
A jak się zablokuje, to tylko laweta ?
Mam co prawda zwykłą YLR, jednak co do prowadzenia, to nie muszę nic korygować, prowadzi się jak po sznurku. Myślę więc, że skoro już masz auto w serwisie, to zgłoś dodatkowo problem ze zbieżnością kół, niech od razu też sprawdzą/zrobią. Pamiętam, że ktoś w wątku po odbiorach chyba Q2, też wspominał o źle ustawionej geometrii i ja sam u siebie ustawiał.Byłem wczoraj w ząbkach po samochód zastępczy. Oczywiście zapytałem co stało się z moim, że termin naprawy jest dopiero na 4 sierpnia skoro to chyba aku 12v. Dostałem informację, że silnik z przodu padł i jest do wymiany. Jego awaria spowodowala zablokowanie samochodu. Jest to dla mnie trochę dziwne, ponieważ ja tym samochodem przyjechałem do domu, zaparkowałem w garażu, pojakiejś godzinie wyjechałem na powdórko, żeby go umyć. Po jakiejś godzinie wyciągałem coś z samochodu i normalnie wszystko się otworzyło i zamknęło i po jakiejś nast. godzinie chciałem gdzieś jechać i koniec - blokada samochodu, czyli silnik padł na postoju zamknięty ??? No ok skoro tak mówi specjalista z serwisu to tak musi być i koniec.
Tak na marginesie, czy ktoś z forumowiczów ma Teslę YP i może się wypowiedzieć na temat prowadzenia tego samochodu tak pow. 130-140/h? Dlaczego pytam ? Jadąc z Ząbek do Krakowa wczoraj odniosłem wrażenie, że pożyczona Tesla 3P prowadzi się o dużo lepiej tzn. "normalnie" a w mojej YP cały czas muszę delikatnie ale jednak korygować tor jazdy przy wyższych prędkościach tak jakby mu brakowało luzu na kierownicy albo coś było z zawieszeniem nie tak, chyba,że to właśnie ten silnik powodował dziwne wibrację, których następstwem było to dziwne prowadzenie i to jest niezbyt komfortowe. Myślałem, że to speyfika tego samochodu ale jednak uważam że to coś jest nie tak.
Chyba najczęstszym problemem silników w BEV są wycieki płynu chłodzącego i uszkodzenia przez niego spowodowane. Może po prostu chłodziwo spowodowało jakieś zwarcie, to by tłumaczyło dlaczego tak nagle i dlaczego mogło zabraknąć prądu.Byłem wczoraj w ząbkach po samochód zastępczy. Oczywiście zapytałem co stało się z moim, że termin naprawy jest dopiero na 4 sierpnia skoro to chyba aku 12v. Dostałem informację, że silnik z przodu padł i jest do wymiany. Jego awaria spowodowala zablokowanie samochodu. Jest to dla mnie trochę dziwne, ponieważ ja tym samochodem przyjechałem do domu, zaparkowałem w garażu, pojakiejś godzinie wyjechałem na powdórko, żeby go umyć. Po jakiejś godzinie wyciągałem coś z samochodu i normalnie wszystko się otworzyło i zamknęło i po jakiejś nast. godzinie chciałem gdzieś jechać i koniec - blokada samochodu, czyli silnik padł na postoju zamknięty ??? No ok skoro tak mówi specjalista z serwisu to tak musi być i koniec.