TMY RWD bez problemu na trzech fazach przyjmuje 11kW jak potrzeba to mogę logi przesłaćW momencie gdy pisałem tamtego posta nie istniały Model Y RWD, wiec chodziło mi o Long Range / performance
Niestety. RWD maja słabsza(?) ladowarke pokładową i chyba konstrukcja tej baterii nie pozwala na więcej. Ten typ raczej już tak będzie miał. Software update raczej tego nie zmieni.
Toś wymyślił. Czemu patrzysz na instrukcję na USA? Masz auto z USA? Tam nie mają trójfazowych ładowarek tylko jednofazowe, 32A. Sprawdź jakie masz napięcia na poszczególnych fazach gdy ładujesz auto.Kupiłem Wallboxa Tesli do TMY RWD 23. Niestety RWD maksymalnie przyjmuje tylko 7kW z ładowarki Wallbox podłączonej do trzech faz. Jest to ograniczenie auta tego konkretnie modelu, potwierdza instrukcja (USA) i moje doświadczenie. Tylko 10A na faze i 7kW w sumie więc trochę lipa... Jak ustawię 11A to jest błąd overcharging i auto się wyłącza.
"*All charge speeds are approximate.
†Maximum charge rate for Model 3 Rear-Wheel Drive and Model Y Rear-Wheel Drive is 32A (7.7kW) - up to 30 miles of range per hour"
Oo. To dzięki za sprostowanie od kogoś kto posiada taki model. Byłem przekonany, ze już wcześniej gdzieś czytałem ze RWD ma słabsza(/limitacje) ładowarkę pokładową. Dzięki!Nie no co wy?? RWD ładuje się wolniej ale na DC, na wallbox tak samo jak LR
A proszę uprzejmieOo. To dzięki za sprostowanie od kogoś kto posiada taki model. Byłem przekonany, ze już wcześniej gdzieś czytałem ze RWD ma słabsza(/limitacje) ładowarkę pokładową. Dzięki!
RWD ma w klapie na samym skraju dodatkową uszczelkę, LR jej nie posiada, a obie z tego samego kwartału 🧐
A pewnie jeden z Berlina a drugi z Chin.A proszę uprzejmie
Posiadamy ze wspólnikiem obie wersje, dziś odkryliśmy kolejną rożnicę
RWD ma w klapie na samym skraju dodatkową uszczelkę, LR jej nie posiada, a obie z tego samego kwartału 🧐
Mam TMY RWD kupioną dwa miesiące temu w Polsce (produkcja Chiny). Wallbox Tesli też nowy kupiony w Ząbkach. Podłączałem w dwóch różnych domach gdzie jest złącze 3 fazowe dające na pewno więcej niż 10A na fazę. Niestety w obu przypadkach 10A (7kW) działa ok, a jak zwiększę do 11A+ to przerywa ładowanie i auto wywala błąd overcharging. Cieszę się, że u Was działa, ale u mnie nie, napięcie ok...Toś wymyślił. Czemu patrzysz na instrukcję na USA? Masz auto z USA? Tam nie mają trójfazowych ładowarek tylko jednofazowe, 32A. Sprawdź jakie masz napięcia na poszczególnych fazach gdy ładujesz auto.
A sprawdzałes instrukcję, wallboxa na stronie 21?Mam TMY RWD kupioną dwa miesiące temu w Polsce (produkcja Chiny). Wallbox Tesli też nowy kupiony w Ząbkach. Podłączałem w dwóch różnych domach gdzie jest złącze 3 fazowe dające na pewno więcej niż 10A na fazę. Niestety w obu przypadkach 10A (7kW) działa ok, a jak zwiększę do 11A+ to przerywa ładowanie i auto wywala błąd overcharging. Cieszę się, że u Was działa, ale u mnie nie, napięcie ok...