Tesla serwis: WTF (ciąg dalszy)

viallos

Pionier e-mobilności
Też jestem mega ciekawy co zrobili z hałasem.
Update po trasie nad morze. Na autostradzie też zdecydowanie ciszej. Tak więc coś im się udało. Ale niestety zgłaszam tak proforma wycieraczki i światła. Trasa z różnym natężeniem deszczu i generalnie dramat. Albo za późno włącza albo za wolno chodzą albo latają na sucho. Przez blisko 500km ciągła walka aż moja żona dostała szału i mówi zrób coś z tym.... a jak do niej .. ale co .. jak to sobie robi jak chce 🥵
Przełączyłem się na tryb manual i prawie bym do rowu wjechał bo przy zmianie natężenia deszczu nie mogłem paluchem trafić z 2 na 3. Qrwa naprawdę fajny samochód ale takie rzeczy są strasznie męczące.. szczególnie w takich warunkach..deszcz, noc , las.

W końcu do niej mówię..czy na pewno chcesz się pozbyć Q7 na poczet kolejnej Tesli. Wprawiłem ją w zakłopotanie i pytanie pozostało bez odpowiedzi.

sd tosia

Fachowiec
bo przy zmianie natężenia deszczu nie mogłem paluchem trafić z 2 na 3. Qrwa naprawdę fajny samochód ale takie rzeczy są strasznie męczące.. szczególnie w takich warunkach..deszcz, noc , las.
Powinni zrobić, że podwójne kliknięcie w wajchę zmienia ustawienie wycieraczek na jeden stopień wyższe.

krzyss

Pionier e-mobilności
Powinni zrobić, że podwójne kliknięcie w wajchę zmienia ustawienie wycieraczek na jeden stopień wyższe.
Lepiej zeby bylo jak w modelu S, po kliknieciu wycieraczki mozesz przez 3 sekundy krecic rolka zeby zwiekszyc albo zmniejszyc szybkosc pracy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przecież szybkość wycieraczek możecie ustawić głosowo. Nie trzeba trafiać w ekran.
Tak, policz ile trwa wcisniecie rolki i wypowiedzenie słów przspiesz prace wycieraczek.....
Do tego czasu przywalisz w cos...

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja naciskam przycisk wajchy i wtedy wybieram z wyskakującego menu na ekranie.
Dwa ruchy, owszem można powiedzieć że dwa a nie dwa cykniecia traycyjne lub kręcenie , ale jak zwykle trening czyni mistrza. Więc czasowo to prawie to samo
Coś za coś.

viallos

Pionier e-mobilności
A jak włączyć/ wyłączyć przeciwmgielne? Jakis life hack? Jestem właśnie Ciechocinku i latam po menu świateł co chwilę bo mgła co parę km potem brak i znowu.

A poza tym ładowanie coś się popierdzieliło na 7% przyjechałem i wystartowało 143kW poszedłem do toalety wracam i spadło na 60kW przy 40% i tak się wlecze 🤔